E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Borsalar dip noktasını çabuk bulacak---

Jim Cramer: Borsalar dip noktasını çabuk bulacak

Jim Cramer: Borsalar dip noktasını çabuk bulacak
01 Nisan 2022 - 16:06 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer borsaların yaklaşmakta olan riskleri fiyatlandırmaya başladığını ve dibi birçok yatırımcının tahmin ettiğinden daha çabuk bulacağını öngördüğünü açıkladı


BORSAGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Perşembe günkü açıklamalarında Wall Street’in yakında dibi fiyatlandıracağını ve piyasanın “muazzam bir ralliye” hazırlanacağını öngördü.

Cramer, “Alışılmış bilgeliğe dayalı yatırım fikri aniden piyasalarda her şeyin çok fazla olduğunu bu sebeple fiyatların düşeceğini söylemeye başladı. Hisse senetlerinde de bu görülebiliyor. İşte bu sebeple ilk çeyrekte ralli yapabilen nadir sektörler arz düşüşü nedeniyle petrol bağlantılı hisseler ve sadece ciddi bir resesyon olduğu dönemlerde iyi performans gösteren kamu hizmetleri sektörü hisseleriydi” dedi.

Borsa uzmanı, “Karamsarlığı düşündüğünüzden çok daha çabuk bir şekilde fiyatlandırıyoruz. Bu belki bir ay belki birkaç hafta sürecek. Ancak bu fiyatlandırma gerçekleşecek ve bu gerçek olduğunda inanılmaz, muazzam bir ralliye karşı pozisyon almış olacağız” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları Mart ayının son gününü düşüşle tamamlamıştı. Çeyrek performanslarına bakıldığında ise küresel borsaların Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla birlikte değişen ekonomik dengelerden olumsuz etkilendiği görüldü. Dow Jones Endeksi ilk çeyreği %4,6, S&P 500 Endeksi %4,9 ve Nasdaq Endeksi %9 düşüşle kapadı.

Cramer piyasaların ileriki süreçte enflasyon endişelerinden kurtulabileceğine işaret etti. Borsa uzmanı, “Hala enflasyon problemimiz var. Bugünün fiyat hareketleri neredeyse her alanda şok satış dalgası öngörüyor. Bense şimdilik borsaların düşmesine izin verin diyorum” dedi. Cramer borsalarda düşen hisseleri sıralayarak, “AMD’nin çok fazla çipi olduğu, General Motors’un çok fazla arabası olduğu, Lennar’ın satış için çok fazla evi olduğu, Home Depot’un çok fazla envanteri olduğu gibi birçok hikayenin ortaya çıkacağını kabul edin” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa yorumcusu, “ABD Merkez Bankası kesinlikle ve belki de birçok kez faiz artıracak. Düşüşler hızlanacak ve enflasyon kesinlikle kontrol altına alınacak. En önemlisi piyasa tüm bunları öngörecek ve az önce tarif ettiğim her şey gerçekleşmeden çok önce dibi bulacak” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı

 

Charlie Munger: Z Kuşağı’nın zenginleşmesi çok zor

 

Biden’ın petrol kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)