E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJet Fadıl’a Bayrampaşa'da geçit yok---

Jet Fadıl’a Bayrampaşa'da geçit yok

Jet Fadıl’a Bayrampaşa'da geçit yok
30 Kasım 2019 - 12:05 borsagundem.com

Yarım bıraktığı Bayrampaşa’daki Caprice Gold projesini tekrar ele geçirmeye çalışan Fadıl Akgündüz emeline ulaşamadı. Akgündüz’ün, site yönetimine bağlı güvenlik görevlilerini uzaklaştırdığını öğrenen mülk sahipleri tesise akın etti.

Temeli 7 yıl önce atılan 612 odalı devre mülk Caprice Gold’ta hareketli günler yaşanıyor. 28 bin kişiden 1.4 milyar TL topladığı halde tesisi yarım bırakan Fadıl Akgündüz yönetimi ele geçirmek için hamle üzerine hamle yaptı. Paralarından sonra mülklerini de Fadıl Akgündüz’e kaptırmak istemeyen hak sahipleri ise 48 saat nöbet tutup yönetimi ele aldı.

Yıllardır mağdur oldukları Caprice Gold projesinin yönetimini birkaç ay önce İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru sonrası alan mülk sahipleri kendilerine bağlı yeni bir güvenlik ekibi oluşturmuştu. Yeni Caprice Gold Yönetim, atıl duran tesisin işletilmesi için çeşitli firmalar ile görüşürken geçen pazartesi akşamı ilginç bir gelişme yaşandı. Jet Fadıl olarak da bilinen Fadıl Akgündüz, beraberindeki 10 kişi ve 20 araçlık polis ekibi ile tesise geldi. Akgündüz, tesisin güvenlikçilerini dışarı çıkardı. Durumdan haberdar olan site yönetimi ve elinde tapu bulunan çok sayıda kişi Caprice Gold’un önünde toplandı. Saatler süren tartışma sonrasında polise mahkeme kararını sunan site yönetimi tesisi yeniden devraldı.

5 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Caprice Gold Site Yönetimi Başkanı Talip Metehanoğlu yaşananları, “O gün burası 5 kez el değiştirdi. Bir bize, bir Fadıl Akgündüz’e geçti. Tesis aramızda gidip geldi. Ancak günün sonunda bizim haklı olduğumuz kabul edildi. Yasal olarak buranın yönetimi bizde. Burası artık bu projeye para yatıran insanlara ait. Fadıl Akgündüz’ün ve şirketlerinin burada tek bir tapusu dahi yok. Tapuların tamamı bizde mevcut. Burada Fadıl Beyin bir ceketi dahi yok. Durum böyleyken, buraya zorla girmesi suç. Aksi durumda haneye tecavüz etmiş olur. Bundan böyle o artık buraya giremez” sözleri ile anlattı.

Metehanoğlu, tesise sahip çıkmak için 48 saat boyunca nöbet tuttukları bilgisini vererek, “Site yönetimi olarak buranın su ve elektriğini kendi adımıza alıyoruz. Tesis atıl halde. Bitirilmesi gereken işler var. Bunun için 150-200 milyon lira gerekiyor. Biz yönetim olarak çeşitli firmalar ile görüşüyoruz. Amacımız buranın işletilmesi. Otel olarak da işletilebilir” diye konuştu. Projeden devre mülk almak üzere Tarabya’daki evi dâhil 20 milyon liralık gayrimenkulünü sattığını belirten Metehanoğlu “Site yönetimini oluşturan 3-4 arkadaşın verdiği para 95 milyon TL seviyesinde. Bizim gibi binlerce insan var. Evi dağılan, intihar eden insanlar oldu” diye konuştu.

PARALARI TOPLADI, İŞLERİ YARIM BIRAKTI

FADIL Akgündüz adı bugüne kadar, yarım kalan bir dizi proje ile gündeme geldi. İlk olarak 1987 yılında Jet Sürücü Kursu ile işe başladı. ‘Jet Fadıl’ lakabı da bu şirketin unvanından doğdu. Bir dönem Proton otomobillerinin Türkiye distribütörü olan Akgündüz, Jet-Kent adı ile konut inşa etti. İstanbul, Ankara ve Antalya’da binlerce konut üretileceği açıklandı. Ancak bu projelerin bir kısmı tamamlanırken, önemli bir bölümü için kazma dahi vurulmadı. Akgündüz’ün şöhreti ise esas olarak Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden topladığı 350 milyon Euro ile parladı. Akgündüz, bu parayı Siirt’te kuracağı otomobil fabrikası için topladığını söyledi. İmza adı verilen otomobilin tanıtımı yapıldı ancak ne fabrika arazisi alındı ne bina yapıldı. Para veren binlerce kişi dava üstünü dava açsa da umduklarını bulamadı. 2003 yılında cezaevine giren Akgündüz 15 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Akgündüz, 2010 yılında ise Caprice Gold isimli proje ile ortaya çıktı. 7 yıldızlı tesis olarak lanse edilen projede devre mülk satışları yapıldı. Bu sayede 28 bini aşkın kişiden 1.4 milyar liraya yakın para toplandı. Bu proje de yarım kaldı. Caprice Gold’den sonra Maldivler’de de devre tatil satışı yaptı. Bu proje için de 190 milyon dolar topladı. İki proje de yarım kaldı. 2015 yılında, yeğeni Salih Obut ile birlikte tutuklanan Akgündüz, Mart 2017’de tahliye oldu. Akgündüz’ün ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiası ile yargılandığı dava ise sürüyor.

ŞİRKETLERİN İÇİ BOŞ

BAZI hak sahiplerinin avukatı Yaşar Metehanoğlu ise “Bu proje için 4 ayrı paravan firma kullanılmış. Alacaklıların bu şirketlerden bir kuruş dahi almaları imkânsızdı. Biz de, Kat Mülkiyet Kanunu’na dayanarak mahkemeden yeni bir karar aldık. Bu sayede, tesis site yönetimine geçmiş oldu. Geçen gün yaşanan işgal nedeniyle de Fadıl Akgündüz hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi. 

RAKAMLARLA CAPRICE GOLD

BAĞIMSIZ BÖLÜM SAYISI: 612

DAĞITILAN TAPU SAYISI: 16.250

TOPLAM MAĞDUR SAYISI: 28 BİN

TOPLANAN PARA: 1.4 MİLYAR

TAMAMLANMASI İÇİN GEREKLİ PARA (TL): 200 MİLYON

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin01 Aralık 2019 10:23

    cüppeliyi alıp beraber gelsinler açılışı birlikte yaptılar her gün sms gönderiyorlardı 

  • Pardus01 Aralık 2019 08:30

    Nye bu kadar abartıyorsunuz ki? Cubbeliye yanmaz kefen parası vereceklerine bitmez bina parası vermişler

  • emre2701 Aralık 2019 01:40

    Adam çıksın tabi içeride ne işi var. Uzaya konut yapacağım derse yarın parayı yatıracak olan var. Tosuncuk mavi yumurta üretmedi mi ? Bunlar bu ülkenin değerleri içeri para vereni atacaksın

  • dobrovski30 Kasım 2019 23:46

    Buna para kaptıranlarda yeminle kuş kadar akıl yok! adamın geçmişi sıkıntılı. hangi akılla gidip bunun projesine para yatırıyorsunuz kardeşim.  

  • Şimal yıldızı 30 Kasım 2019 21:33

    Dolandırıcılıkta arşa çıkmış muptezezele inanıyorsan hala kusura bakma sen hakkediyorsun

  • Islak odun30 Kasım 2019 17:19

    Dolandırıcılığın evrim geçirmiş kurumsallaşmış, siyasi gömleklisi seni kim saldı ki meydanlara

  • Cego 30 Kasım 2019 16:20

    Ak partiye çok yakın

  • Hayri01 Aralık 2019 08:28

    Tipik bir akpli. Ona para kaldıranlar da akpli

  • Fatihin Fedâisi30 Kasım 2019 20:45

    Sallama Cego sen olmuşsun tam bir keko. CHP'ye yakın olduğu uzun zamandır dile getiriliyor.

  • Emekli subay30 Kasım 2019 15:56

    Şimdi yenisi ekleniyor bunlara Raci Şaşmaz. Birkaç yıla 1 milyon kişiyi mağdur edebilir. Fikirtepe konut projesinden milyonları kasaya atıp, şirketi paravana devretti

  • Ahmet30 Kasım 2019 15:26

    Senin gibilere para kaptiranlara üzülmüyorum

  • tokatçı30 Kasım 2019 15:49

    Aynı güruhun insanları zaten bırak tokatlasınlar birbirlerini. Kendim ibadetlerini yapan muhafazakar bir insanım ama müslümanım, muhafazakarım diyenden uzak dururum , güvenmem tokat yememek için

  • Münafığın alamet-i üçtür 30 Kasım 2019 15:01

    Aklıma yimpaş geldi. Sahı yimpaş tan geriye ne kaldı? En son aytaç i satınca paraları veriyorlardı. Aytaç 'ın parası ne oldu? Adamlar yimpaş i son kuruşuna kadar yediler. Bu münafıklara şimdi sorsan faiz haram derler. Paraları getirin bize faizsiz kazanç sağlayın derler. Faizle tuvalet bile yapılmaz derler ah münafıklar ah

  • Emekli 30 Kasım 2019 14:39

    Suçlular iktidarda, suçsuzlar hapiste

  • emre2701 Aralık 2019 01:35

    Bu mendeburun kim olduğu hemen tespit edilmeli. Vardır bir kuyruk acısı

  • AHMET ÖZBİR30 Kasım 2019 20:48

    FETÖ mü suçsuz alçak, yorumu dikkatli yap, bu devlet bu millet bedel ödedi, senin gibi hainleri de devletimin istihbaratı mutlaka bulup ufalayacaktır.

  • Borsamen 30 Kasım 2019 13:50

    Bu hükümet, bu tür insanlara prim verdiği sürece bitmeye mahkumdur. Adamın yaptıkları ortada hala ceza almıyor

  • emre2701 Aralık 2019 01:37

    Senin beyin nakline ihtiyacın var. Bu adam varken bu hükümet yoktu. Bırakan mahkeme ayrıca işiniz gücünüz hükümete sallamak

  • Avukat30 Kasım 2019 13:48

    Jet Fadıl, İttifak Holding, Denge, Pana Yapı, Kombassan, Yeşil GYO, Bera Holding, bunların hepsi dolandırıcı. Bunların sicili dolandırıcılıkla dolu. Daha 2 yıl önce Raci Şaşmaz, Fikirtepe konut projesinden 50 milyon TL vatandaşı tokatladı. Önce Pana yapı üzerinden yapılacak daireler satıldı. Pana yapının içi boşaltılarak, Pana filme aktarıldı. Daha sonra Pana yapı, çalışan çaycıya devredildi. Satılan evler ise, 1 daire 3 kişiye Satılmış görünmekte. Raci şaşmaz ise Hükümet yalakalığı yaparak mahkemeden ceza almadan çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, sen bu Raci Şaşmaz'ın yaptıklarını görmüyor musun?

  • Cingöz 30 Kasım 2019 14:39

    Adamlar rüşveti önden verip işlerini goruyor

  • reis30 Kasım 2019 13:29

    bu adamın dolandırmadığı kimse kalmadı ancak hala serbest ve plan yapıyor yeni dolandırılıcılk yapmak için. ülkenin geldiği hale bak ayrıca gecen sene bu adam helal komisyonuna üye bile seçildi.

  • Afyonlu30 Kasım 2019 12:58

    Bende muhafazakar bir insanım. İnsanların bu yönünü kullanıp sırtlarından milyonlar kazandın bari yarım bırakıp mağdur etme! Solcuların "domuz eti haramdır ama kul hakkını domuz gibi yemek daha çok haramdır" lafı geldi aklıma.

  • cehennem zebanisi30 Kasım 2019 12:41

    Bizim millet de ahlaklı , güvenilir insan sevmiyor. Yalan söyle, dolandır senden iyisi yok. Dindarım de sakal bırak eşin başörtüsü taksın hop kandır insanları. Türkiyede bu kadar muhazakar olduğunu bu iktidar zamanında gördüm. Yok memleket muhafazakar kaynağıydı ise 28 şubata , onca darbeye neden izin verdiler ? Demek ki iktidar siyasette başarılı olunca hepsi toplandı etrafına. Allah için değil menfaati için gösteriş ibadeti yapan adamdan bu ülkeye ne hayır gelecek ?