E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJet Fadıl'a 3 milyon TL'lik şok---

Jet Fadıl'a 3 milyon TL'lik şok

Jet Fadıl'a 3 milyon TL'lik şok
27 Ocak 2016 - 07:34 borsagundem.com

Dolandırıcılık nedeniyle tutuklanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz tazminat şoku yaşıyor

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla haklarında ceza davası açılan tutuklu Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile şirketin ortağı ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında ilk tazminat davası açıldı. Bayrampaşa’daki Caprice Gold ve Maldivler projelerinden devremülk satın alan Almanya ve Türkiye’deki 20 yatırımcı, Akgündüz ve akrabalarından davacı oldu. Davayı açan Caprice yatırımcısı 20 mağdur satın aldıkları toplam 56 devremülk için şirkete 2 milyon 655 bin lira ödediklerini iddia etti. Davacılar zararlarının yatırımın yapıldığı tarihten itibaren en yüksek ticari faizle kendilerine ödenmesini talep ediyor. Bunun da şu anda 3 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor. 
 
Davacı yatırımcılar şirketin içinin boşaltılmasını önlemek için şirketin malvarlığına ihtiyati tedbir konulmasını da talep etti. Mahkeme ihtiyati tedbir kararı verirse şirketin içi boşaltılmış dahi olsa davacıların alacakları garanti altına alınmış olacak. Davacıların avukatı Dr. Acun Papakçı, “Daha önce Jet Konut ve Jetpa mağdurları bu şekilde oyalanmış, hukuki adımlar atıldığında ise şirketin içi çoktan boşaltılmıştı. Bu nedenle yatırımcıların vakit kaybetmeden tazminat davalarını açmaları ve ihtiyati tedbir talep ederek alacaklarını garanti altına almaları gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)