E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJessica Alba'nın şirketi ABD halka arzında 1,5 milyar dolar hedefliyor---

Jessica Alba'nın şirketi ABD halka arzında 1,5 milyar dolar hedefliyor

Jessica Alba'nın şirketi ABD halka arzında 1,5 milyar dolar hedefliyor
27 Nisan 2021 - 08:41 borsagundem.com

"Fantastic Four" filmindeki ve "Dark Angel" dizisindeki rolleriyle tanınan Alba, 2011 yılında kurduğu Honest şirketini 1.5 milyar dolar hedef değer ile ABD’de halka açıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Jessica Alba'nın Honest Co. şirketi yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk halka arzında 1,5 milyar doların üzerinde bir değerleme hedeflediğini söyledi.

"Fantastic Four" filmindeki ve "Dark Angel" dizisindeki rolleriyle tanınan Alba, 2011 yılında bebek ürünlerinde sentetik kimyasallara göre daha güvenli maddeler kullanan Honest şirketini kurmuştu.

Ancak 2016 yılında, açılan bir davada, ürünlerinin kaçınmayı taahhüt ettiği sert bir kimyasal içerdiğini iddia ettiğinde dikkatleri üzerine çekti. Dürüst, daha sonra bazı ürünlerdeki bileşenleri doğal, bitki bazlı veya kimyasal içermeyen olarak yanlış etiketlediği için 7.35 milyon dolarlık bir anlaşma ile dava sürecini sonlandırdı.

Aynı zamanda güneşten koruyucu losyonlar, dezenfektanlar ve deterjanlar da dahil olmak üzere bir dizi tüketici ürünü satan şirket, online ticareti güçlendirmeyi ve karlı Asya bölgesi de dahil olmak üzere uluslararası pazarlardaki varlığını güçlendirmeyi planlıyor.

Nasdaq'taki hisselerini "HNST" sembolü altında listelemek isteyen Los Angeles merkezli şirket, dosyasında her biri 14 ila 17 dolar arasında yaklaşık 25,8 milyon hisse teklif ettiğini söyledi.

Honest Co., hissedarların teklif ettiği hisselerden elde edilen gelirler hariç, aralığın üst ucunda yaklaşık 110 milyon dolar alacak.

Şirket, tekliften elde edilen geliri, pazarlama ve doğrudan tüketiciye yönelik reklamcılığın yanı sıra yeni ürünler piyasaya sürmek ve tamamlayıcı işler satın almak için kullanmayı planladığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)