E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJessica Alba, Honest şirketi halka açılırken önemli bir servete ulaştı---

Jessica Alba, Honest şirketi halka açılırken önemli bir servete ulaştı

Jessica Alba, Honest şirketi halka açılırken önemli bir servete ulaştı
06 Mayıs 2021 - 11:50 borsagundem.com

Şirket halka arz sürecinde yatırımcılara "markamızın başarısının" Hollywood yıldızına bağlı olduğunu hatırlattı. Halka arz sonrası Alba'nın The Honest Company'deki hissesi yaklaşık 130 milyon dolar değerine ulaştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Jessica Alba, Çarşamba günü bir servet kazandı.

The Honest Company, halka arzında 413 milyon dolar toplayarak Çarşamba sabahı halka açıldı. Nasdaq'da HNST borsa değeri altında işlem gören şirket güçlü açıldı, hisse senedi fiyatı gün içinde yüzde 40'ın üzerinde yükseldi ve hisse başına 23 dolardan kapandı. Şirket, halka arzında 1,4 milyar dolardan fazla değer kazandı.

The Honest Company'nin kurucusu ve baş kreatif sorumlusu olan Alba, aynı zamanda bebek bezleri ve diğer bebek ürünlerinin yanı sıra cilt bakımı, banyo ve güzellik ürünlerini üreten ve satan şirkette önemli bir paydaş.

Yasal düzenlemelere göre, Alba, The Honest Company'nin 5,6 milyon hissesine sahip (bu ay kullanılabilir hale gelecek 1,4 milyon hisse senedi opsiyonu dahil). Bu hisseler, Çarşamba günkü kapanış fiyatında 130 milyon dolar değerinde.

Şirketteki hissesine ek olarak, Alba bir defaya mahsus 2,6 milyon dolarlık temettü alacak ve 26 Nisan'da şirket ile 2022'de başlayan 700.000 dolarlık taban maaş içeren yeni bir iş sözleşmesi imzaladı. 500.000 dolara varan değerde ve 1.5 milyon dolar değerinde yıllık sınırlı stok birimleri 2024 yılında 3 milyon dolara yükseldi.

Büyük yıllık ödeme, kısmen The Honest Company'nin Alba'ya çok yakından bağlı olmasından kaynaklanıyor.

Şirket, halka arz broşüründe potansiyel yatırımcılara "markamızın başarısının kısmen Jessica Alba ile devam eden ilişkimize bağlı olduğuna inanıyoruz" dedi ve Hollywood yıldızı ile herhangi bir zamanda feshedebileceği bir benzerlik anlaşması olduğunu belirtti. Broşürde şunlar aklarıldı : “Bayan Alba'nın hizmetlerinin kaybı veya Bayan Alba'nın benzerliğini kullanma yeteneğimizin kaybı, işimiz, mali durumumuz, faaliyetlerimizin sonuçları ve beklentilerimiz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir"

Şirket ayrıca Alba'nın sosyal medyadaki güçlü takipçilerini de lanse ederek, "dünya çapında sosyal medya hesaplarında 39 milyondan fazla sosyal medya takipçisini içeren önemli bir küresel erişimle, tüketiciyle yakınlaşma ve etkileşim kurma konusunda doğuştan gelen ve paha biçilmez bir yeteneğe sahip, trendleri yönlendiriyor. Bayan Alba'nın sosyal medyasının tüketicilerle bağlantı kurması ve mevcut trendler hakkında fikir vermesi için erişim ve etkisine bağlıyız" diye ekledi.

Alba aynı zamanda şirketin uluslararası genişlemeyi de içerecek geleceği için kritik öneme sahip. Şirket tanıtım broşüründe "Honest markasını ve Jessica Alba'nın küresel erişimini kullanarak Amerika Birleşik Devletleri dışındaki büyümemizi hızlandırmayı planlıyoruz" diye yazdı.

Bezos, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satıyor

Hedge fonlarda hisse satışı dalgası

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)