E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJeremy Siegel: Bitcoin’de yükseliş, bankalara duyulan güvene bağlı---

Jeremy Siegel: Bitcoin’de yükseliş, bankalara duyulan güvene bağlı

Jeremy Siegel: Bitcoin’de yükseliş, bankalara duyulan güvene bağlı
23 Mart 2023 - 17:09 borsagundem.com

Bankacılık kriziyle birlikte sıçrama yaptığı görülen Bitcoin’in, bankalara güven tazelendiğinde yeniden düşüşe geçeceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Silicon Valley Bank ile başlayan ve yayılan, ardından Credit Suisse ile Avrupa’ya sıçrayan bankacılık krizi, Bitcoin’e yaradı. Ancak uzmanlar, bankalara yönelik güvenin yeniden tahsis edilmesiyle Bitcoin’de düşüşün başlayacağı görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wharton Profesörü Jeremy Siegel, Bitcoin'in yükselişinin insanlar bankalara tekrar güvendiğinde sona ereceğini söylüyor.

Bankalara güvensizlik Bitcoin’e yaradı

Insider’dan Zehra Tayeb’in haberine göre, üst düzey Ekonomist Jeremy Siegel, haftalık bir blogda yayınladığı yazısından, “Bence insanlar bankalarda kendilerini tekrar güvende hissettiklerinde, Bitcoin geri düşecek” diye yazıyor.

Bitcoin, bir dizi banka iflasının ve Fed'in agresif faiz oranı politikasını gevşeteceğine dair beklentilerin ardından belirgin kazanımlar elde etti. 29.000 dolar sınırına yaklaşan Bitcoin, Fed’in 25 baz puanlık faiz kararının ardından ise bir geri çekilme yaşadı. Kripto para piyasasının en hacimli kripto parası Bitcoin şu an 27.300 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın başarısızlıkları nedeniyle bankacılık sektöründe kaosun patlak verdiği Mart ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 37 oranında arttı. Finans sektöründeki kargaşa, Credit Suisse'in İsviçre'de UBS tarafından hükümet destekli olarak devralınmasının ve San Francisco merkezli First Republic Bank üzerinde artan baskıların ardından Mart ayına kadar uzadı.

Yüzde 30’luk kazanç ve son dokuz ayın zirvesi

Bitcoin'in kazanımlarının arkasındaki mantık, finans sektörüne olan güvenin azalmasına bağlı gibi görünüyor ve bu da yatırımcıların merkezi olmayan bir para birimini kullanmak gibi ABD bankacılık sistemi tarafından sunulmayan avantajlara sahip olmakla övünen dijital varlık endüstrisine yönelmesine neden oluyor.

Siegel, Bitcoin’deki yükselişle ilgili yorumunda, “Bitcoin, bankacılık sisteminin berbat olduğu ve ekonominin bir alternatife ihtiyacı olduğu inancıyla piyasaya sürüldü. Dolayısıyla bu anlatı, geçen hafta yüzde 30'luk bir kazançla Bitcoin'e para yığılmasına yardımcı oluyor” diyor.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin 28.881 dolara kadar yükselmişti. Bu, aynı zamanda son dokuz ayın en yüksek seviyesi anlamına geliyor.

Bitcoin'de 'Fed' etkisi

 

Bitcoin 9 ayın zirvesinde

 

Bitcoin'de 'Fed' etkisi

 

SVB krizi Bitcoin'e yaradı

 

Bitcoin'e Silvergate darbesi

 

Bitcoin Mart ayında 30 bin dolara ulaşabilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)