E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeopolitik risklerin artmasıyla endekste baskı sürüyor---

Jeopolitik risklerin artmasıyla endekste baskı sürüyor

Jeopolitik risklerin artmasıyla endekste baskı sürüyor
06 Ocak 2020 - 09:10 borsagundem.com

Endekste 114.000 direnci altında kısa vadeli görünüm zayıf ve gerileme ilk aşamada 112.500-112.000 desteklerine doğru devam edebilir. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım için aceleci olunmamalı ve riskli pozisyonlar azaltılmalı.

BIST 100: Endekste 114 bin seviyesi direnç olarak geçerli, açılış itibariyle zayıf seyrin Ortadoğu’da artan gerginlikle beraber devam etmesi beklenebilir. Endekste 112.500 destek olarak izlenecektir. Alım için aceleci olunmamalı…

TL Bonolar: ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,77 seviyesine kadar gerilerken, TL tahvil faizlerinde kısmi kar satışlarına bağlı yükseliş görülebilir. Gösterge tahvil bileşik faizi için %12 ve 10 yıllık tahvil için de %12,50 destek konumunda…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer yitirmeye devam ediyor, bu ortamda dolar kurunda yaşanan seyrin oldukça dengeli olduğu söylebilir, Dolar kurunda 5,96 destek, 6,00 ise direnç konumunda…

EUR/USD: 1,1130 ana destek seviyesine doğru devam eden geri çekilme hareketi kapsamında tepki alımlarının oldukça sınırlı kaldığını görüyoruz. Dolar endeksi 96,85 seviyesine doğru toparlanmış durumda.

Günün Öne Çıkanları:
• Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de PMI hizmet endeksleri açıklanacak…
• Ortadoğu’da gerilimin tırmanmasıyla altın ons fiyatları sert yükselişle son 7 yılın en yüksek seviyelerinde…
• İran hükümeti nükleer anlaşmadaki taahhütlerin hiçbirine uymayacağını açıkladı…
• Irak Meclisi, ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına karar verdi…

ABD ile İran arasında gerilimin artması ile beraber tüm dünya piyasalarında kar satışlarının hakim olduğunu görüyoruz. İran tarafından gelebilecek bir misilleme endişesi ile artan jeopolitik riskler kapsamında endekste satıcılı bir seyir görülebilir, TL varlıklarda temkinli duruş korunmalı görüşündeyiz.

İran’ın nükleer anlaşmadan çekilmesi, ABD’ye askeri bir karşılık verileceğinin açıklanması ve Irak parlamentosunun aldığı karar sonrası Ortadoğu’da gerilim artmaya devam ediyor. Yurtdışı borsalar jeopolitik risklerle haftaya satıcılı bir seyirle başlarken benzer şekilde BIST-100 endeksinin de bugün zayıf bir seyir izlemesini bekliyoruz.

Endekste 114.000 direnci altında kısa vadeli görünüm zayıf ve gerileme ilk aşamada 112.500-112.000 desteklerine doğru devam edebilir.

Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım için aceleci olunmamalı ve riskli pozisyonlar azaltılmalı.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde %1,77 seviyesine doğru yaşanan geri çekilme risk iştahında düşüşün daha da devam etmesi kaynaklı.

Eurobond piyasasında kar satışları sürebilir. İçeride ise TL tahvil faizlerinde sınırlı kar satışlarının gelmesi muhtemel, özellikle 10 yıllık TL tahvil faizi için %12,50 bileşik faizi destek olarak izlenecektir.
GBP/USD 1,30 düzeyine doğru geri çekilmeye devam ediyor. USD/JPY 108 seviyesini aşağı yönde zorlayarak son ayların dip seviyesinde.

EUR/USD paritesinde de 1,1130 ana desteğine doğru düşüş devam ediyor.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında daha da zayıflama eğiliminde, dolar kuru için 5,96 üzerinde 6,00 direnci geçerli. Euro kurunda ise 6,65 üzerinde 6,70 direnci takip edilecektir.

ABD ile İran arasında gerilimin haftasonunda karşılıklı mesajlar ile artması sonucunda enerji ve değerli metal fiyatları yükselişte.

Brent petrol 70 dolar varil seviyesini aşmış durumda. Altın fiyatlarında 1558 seviyesi üzerinde 1616 direnç konumunda. Gram TL bazında ise 300 üzerinde 310 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 114.000 altında zayıf.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

QNB FİNANS YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)