E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıJeopolitik huzursuzluk ve FED beklentisi 3 büyük endeksi vurdu---

Jeopolitik huzursuzluk ve FED beklentisi 3 büyük endeksi vurdu

Jeopolitik huzursuzluk ve FED beklentisi 3 büyük endeksi vurdu
28 Ocak 2022 - 08:23 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Jeopolitik huzursuzluk, daha şahin bir Federal Rezerv beklentisi, geniş dalgalanmaların ve artan oynaklığın etkisi ile üç büyük ABD hisse senedi endeksinin tümü düşüşle kapandı. Aslında endeksler 2021'de ABD ekonomisinin yaklaşık kırk yılın en hızlı temposunda %6,9 büyüdüğünü göstermesinin ardından yüksek açmıştı. Rusya, Ukrayna sınırına asker yığmaya devam ederken ve diplomatlar bölgede çatışmadan kaçınmak için çabalarken, jeopolitik gerilimler yükseldi diğer taraftan ise Fed fon vadeli işlemleri piyasası, Powell'ın açıklamalarının ardından bu yıl yaklaşık beş faiz artışı fiyatlamaya başladı. Sonuç olarak da, olumsuz her şeyin bir kenara bırakıldığına inananlar ve en kötüsünün henüz gelmediğine inananlar arasındaki pozisyonlanma savaşı belirsizliğin artmasına imkan tanıyor.

Asya borsaları, güçlü bir ekonomi ve Apple Inc'deki güçlü kazançla tarafından desteklenen ABD piyasalarının, şahin ABD Fed yorumlarının daha fazla düşüşünü sınırlamasının ardından Cuma günü bir önceki seansa göre sert kayıplarının bir kısmını toparladı. 07.00 itibariyle MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0,2, Avustralya hisseleri %1.16, Japonya'nın Nikkei hisse senedi endeksi %1.49 yükselirken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi %0.41 düştü. Gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, 1.8155'e, daha yüksek Fed fon oranları beklentileriyle yükselen iki yıllık tahvil getirileri de %1.1981'e ulaştı. ABD ham petrolü %0,67 artışla varil başına 87,19$ yükseldi. Brent petrol varil başına 89.34$ ulaştı.

FED sonrası altındaki gerileme devam ediyor ve spot altın 07:12 itibariyle ons başına 1796.06$'dan işlem görüyor. Bugünün gündemine baktığımızda; Fransa'nın 2021 yılı son çeyreğine ilişkin öncü GSYH verileri, Almanya'da ise nihai GSYH rakamları ( dönemsel %0,5 daralma, yıllık % 1,3 büyüme beklenmekte) , Euro Bölgesi için Ocak ayına ilişkin görünüm endeks verileri takip edilirken, ABD tarafında ise ; kişisel gelirler ve tüketim rakamları, Çekirdek PCE Aralık ayı rakamları açıklanacak. Bir önceki ay kişisel gelirler % 0,4, harcamalar % 0,6 artarken, çekirdek PCE aylık % 0,5, yıllık yüzde 4,7 gelmişti.

Altında son 2 ayın en kötü haftası

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Fed kararları sonrası borsalarda çöküş yaşanır mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)