E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJeffrey: Türkiye'ye mühimmat desteği sağlamak istiyoruz---

Jeffrey: Türkiye'ye mühimmat desteği sağlamak istiyoruz

Jeffrey: Türkiye'ye mühimmat desteği sağlamak istiyoruz
03 Mart 2020 - 17:08 borsagundem.com

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, yaptığı açıklamada "Türkiye'ye mühimmat desteği sağlamak istiyoruz." dedi.

Hatay'daki Cilvegözü sınır kapısında sınırın sıfır noktasına gelen ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ''Türkiye'ye İdlib için mühimmat sağlamak istiyoruz'' dedi. 

Esed rejiminin saldırılarından kaçanlara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili bilgi almak üzere Hatay'a gelen ABD heyetinde, Craft ve Jeffrey'nin yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield bulunuyor.

Heyet, BM'nin yardımların dağıtımı için kullandığı lojistik merkezinden sonra Cilvegözü sınır kapısına geldi.

ABD'li Jeffrey ve Craft Ankara'da

Beyaz Baretliler adıyla bilinen Sivil Savunma ekipleri üyesi birkaç kişiyle görüşen ABD heyeti, daha sonra sınırın Suriye tarafındaki Bab El Hava sınır kapısına ilerledi.

Meclis'te kapalı İdlib oturumu

Sıfır noktasına geldikten sonra sınırı birkaç metre geçen Amerikalı yetkililer Craft, Jeffrey ve Satterfield, burada Beyaz Baretliler ile "Suriye'ye Hoş Geldiniz" yazılı tabelanın önünde fotoğraf çektirdi.

Jeffrey: Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz

JEFFRY- CRAFT SORULARI YANITLADI

Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulunan Jeffrey ve Craft, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye ne gibi yardımların yapılacağı sorusuna yanıt veren Jeffrey, ''Öncelikle Türk Ordusu bir insalık felaketini engellemek için savaşıyorlar. Türkiye NATO'dan ve ABD'den yardım istedi. Türkiye ABD'nin en büyük savunma müşterilerinden biridir. Trump da destek vermişti buna'' dedi.   

Öte yandan Craft, ''Temmuz ayı öncesinde geçişler sağlanmalı ve insani yardımların da sınırların açık tutulmasıyla birlikte devam etmesi gerekiyor. Temmuz ayında bunu BM ile de görüşeceğiz. Mevcur sınır kapılarının açık tutulması konusunda çalışmalarımız devam ediyor.'' açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • derviş11 Mart 2020 01:33

    bunların en başından beri hedefleri hayalleri ; Türkiyeyi herhangi bir ülkeyle savaşa sürüklemekti başaramadılar henüz. Rusya ile savaşmamızı çok çok istiyorlar

  • Nedim04 Mart 2020 02:31

    Gerekmez!  Siz pkk-pyd itlerine verin biz onlardan almasını biliriz.

  • mustafa03 Mart 2020 23:34

    dost kara günde belli vurun koçum arkanızdayım

  • Yorum03 Mart 2020 20:15

    Çok acil harcanan mühümatımızın yerine yenisini yapmalıyız çünkü bunlar bu gün verirler yarın vazgeçerler yarınki zor günleri düşünüp bu günden daha fazlasını üretmeliyiz

  • My03 Mart 2020 19:14

    Küflenmiş muhimatin senin olsun çok iyi bi hal.verecek sanki.bunlar dünyayı nasıl yönetmesine izin veriliyo anlamak zor..

  • gorkem03 Mart 2020 17:38

    Ne boş insanlarsıniz ya ABD'den silah isteyen biziz Patriot. Onlar da destek veririz diyor. Kritik soru savaş yanlısı burda kim acaba zaten Türk yönetimi doğrudan savaş istiyor ABD kışkırtıyormuş gibi bir sonuca varmak aptallıktır.

  • Görkeme04 Mart 2020 08:04

    Türkiye'nin savaş istediğini söylemek çok büyük aptallıktır. Kendi vatanını koruman gerekirken bu yorum ve beğenenler bu kadar mı dünyada olup bitenden bi haber hayret

  • Kamil03 Mart 2020 17:30

    PYD ye verdiğiniz tonlarca , tırlarca malzeme ve silahı bize devrettirin, yaparız birşeyler

  • c203 Mart 2020 20:32

    pyd yi vurup bedavadan alırız verdiklerini bide para mı verecez bunlara :D :D

  • rroso03 Mart 2020 17:28

    5 Mart Erdoğan-Putin görüşmesinden önce müttefikimiz dünyanın hegemon gücü ABD'den çok stratejik hamle geldi ve bu hamle doğrudan Rusya'ya hedef alıyor. ABD, Rusya'ya demek istiyor ki ayağını denk al Rusya Ortadoğu'nun hakimi benim diyerek gözdağı vermeye çalışıyor. Masada bu işi çözün demek istiyor.

  • ----------- ??????????-------------03 Mart 2020 17:23

    bunların işleri güzleri silah satmak zaten ama en önemli olan hava savunma sistemi ve f 35 vermezler.bunlar müslüman ülkeleri bir birlerine kırdıtmak işleri güçleri.iran gibi bir müslüman ülke varkan zaten düşmana hiç gerek yoktur.bulundukları tüm ülkeler battı.içimizde de bunların zaten uzantıları var siyasette zaten her kes bilmektedir.

  • 1 oy 03 Mart 2020 18:10

    herkes birlikte yazılır

  • KERİM03 Mart 2020 17:52

    F 35 YANITIMIZ  TT1453 İNSANSIZ YÜKSEK HIZLI GELİŞMİŞ OTONOM SAVAŞ JETİ OLACAK

  • ver tavuğu al kazı03 Mart 2020 17:17

    ver tavuğu al kazı.. abd ne uyanık bir EMPERYALİSTTİR ama..

  • yorum milenyum03 Mart 2020 17:16

    ABD denen şer devletinin amacıda bu değil mi zaten..Orta doğuyu karıştırmak ve orada birbirine düşürdüğü  devletlere silah,mühimmat satmak..Böyle aptalca düşünceleri var yıllardır..Bunu görmek için 50 tane danışmana da gerek yok..Ortaokul öğrenciside biliyor bunları artık...Aklınızı başınıza toplayın artık Allah için ya..

  • firkr03 Mart 2020 17:15

    Savaş var beyler hanımlar..ABD-İSRAİL arkamızda gazamız mübarek olsun kahrolsun Rusya..82-Şam, 83-Moskova, 84-Stalingrad..😉

  • Gkr03 Mart 2020 17:43

    85 amerika 86 isrAil 87 avrupa 88 çin Biz bakiyiz

  • mehmet 03 Mart 2020 17:13

    sizden hayır istemiyoruz. tek derdiniz büyük isral i kurmak pkk yı basamak yapmak istiyorsunuz. Yöneticilerimiz umarız size aldanmaz. Yüce Mevla onlara ferasetli hayırlı doğru kararlar almayı her daim nasip etsin

  • Selahattin abi03 Mart 2020 17:13

    Mühimmat ne lan.Fırsat bu fırsat biraz silah falan satalım anlayışı tipik fırsatçı serefsizler. Destek dediğin Petriot olur hava sahası kapatma olur Bunlar müttefik olacak