E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJCR: Yeni hükümetin yapısal reformlarına odaklanacağız---

JCR: Yeni hükümetin yapısal reformlarına odaklanacağız

JCR: Yeni hükümetin yapısal reformlarına odaklanacağız
26 Haziran 2018 - 10:07 borsagundem.com

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'deki 24 Haziran seçimleri sonrası ekonomi notlarını paylaştı

Türkiye'de Pazar günü gerçekleştirilen seçimleri değerlendiren Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) koalisyonunun parlamentoda rahat bir çoğunluk kazandıklarına işaret etti. Erdoğan'ın zaferinin AKP'nin siyasi tabanının daha da güçlendirmesinin beklendiğine işaret eden JCR, yurt içi siyasette belirsizliğin düşmesini Türkiye'nin kredi notları için pozitif olmasını beklediklerini vurguladı.

Diğer taraftan, enflasyon oranı ve cari işlemler açığı gibi makroekonomik istatistiklerin, Erdoğan yönetiminin Eylül 2017'de makroekonomik dengesizlikleri düzeltmek için ortaya koyduğu Orta
Vadeli Plan'ın (OVP) öngörüldüğü gibi ilerlemediğine dikkat çeken JCR, "Yeni Erdoğan yönetiminin makroekonomik dengesizlikleri düzeltmek için yapısal reformlara odaklanıp odaklanmayacağını ve OVP ile belirlenmiş hedefleri yakalayıp yakalayamayacağını izlemeye devam edeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)