E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJCR: Vergi indirimleri mali disiplin açısından uygun değil---

JCR: Vergi indirimleri mali disiplin açısından uygun değil

JCR: Vergi indirimleri mali disiplin açısından uygun değil
02 Kasım 2018 - 09:37 borsagundem.com

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, vergi indirimlerinin mevcut konjonktürde mali disiplin açısından uygun bir maliye politikası olmadığını bildirdi

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR'nin Başkanı Orhan Ökmen son ÖTV ve KDV indirimlerini değerlendirdi.

Cari açığı ve Döviz ihtiyacını artıracak olan sektör ve alanlara yönelik talep artışı yaratacak vergi indirimlerinin mevcut konjonktürde mali disiplin açısından uygun bir maliye politikası olmadığı belirtildi.

Açıklamada "Döviz ihtiyacı yaratmayan ve çarpan etkisi yüksek olmayan alanlarda, önkoşul olarak enflasyon davranışları yönetilebilir seviyeye indirilmeden, talep artışına sebep olacak uygulamalar mevcut konjonktür için erken alınmış aceleci kararlar olacaktır." dendi.

Ökmen ayrıca şu ifadeleri kullandı;

"Vergi indirimlerinin bütçe gelirleri üzerinde yaratacağı azaltıcı etkinin hacimsel miktarı, ortaya çıkacak olan büyüklüğüne göre piyasa göstergeleri üzerinde ilave baskı unsuru yaratmaya başlamıştır.

Ekonomik daralmanın durdurulması için talep artışını değil, bankacılık sektörünün genel ekonomideki çıktı açığının giderilmesine yönelik kredi verme iştahını artıracak makro ihtiyati politikalara öncelik verilmelidir. Bankacılık sektörünün kredi iştahının artırılması için ise en öncelikli makro ihtiyati tedbir. Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere son 10-15 yılda tüm Dünya’nın Basel düzenlemeleri kapsamında uyguladığı “Standart Yöntemin” vakit kaybedilmeden Türkiye’de de uygulamaya alınması olacaktır"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)