E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıJCR, Halk Yatırım’ın notunu AAA (Trk) olarak teyit etti---

JCR, Halk Yatırım’ın notunu AAA (Trk) olarak teyit etti

JCR, Halk Yatırım’ın notunu AAA (Trk) olarak teyit etti
17 Mayıs 2019 - 16:37 borsagundem.com

JCR-Eurasia Rating derecelendirme kuruluşu, geçtiğimiz yıl “AAA (Trk)”ya yükselttiği Halk Yatırım’ın kredi derecelendirme notunu 17 Mayıs 2019 tarihinde yayınladığı gözden geçirme raporunda teyit etti.

Firmaların uluslararası ve yerel finans piyasalarından şeffaf koşullarda yararlanması için analiz ve derecelendirme hizmetleri veren JCR Eurasia Rating kuruluşu, gözden geçirme süreci sonunda Halk Yatırım’ın Uzun Vadeli Ulusal Notunu bu senede en yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategori içerisinde değerlendirerek ‘AAA (Trk) olarak teyit etti ve görünümünü ‘Stabil’ olarak belirledi.

Geniş Yetkili Aracı Kurum olarak, Halk Yatırım hisse senedi alım satım aracılığı, portföy yönetimi, halka arza aracılık, yatırım danışmanlığı, bireysel portföy yöneticiliği, türev araçların alım satımına aracılık, kaldıraçlı alım satım işlemleri ve sınırlı saklama hizmeti gibi geniş bir alanda hizmet sunmaktadır.

Firmanın faliyetleri, 28 Şubat 2019 tarihli SPK onayı ile yurtdışı piyasalarda sahip olduğu işlem aracılığı faaliyet izninin paylar, diğer menkul kıymetler, paya dayalı türev araçlar ve pay endekslerine dayalı türev araçları da kapsayacak şekilde genişlemiştir. Sahip olduğu dokuz şube ve alternatif dağıtım kanallarının etkin kullanımı yanında, ana sermayedar Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin 1,000’e yakın şubesinin emir iletiminde yüklendiği aracılık faaliyetleri ile çok geniş bir alana hizmet sunan Halk Yatırım, repo ve ters repo işlem hacmi bakımından aracı kuruluşlar arasında ilk sıralardaki konumunu sürdürmüştür. Türkiye Sermaye Piyasalarının en büyük beş halka arzının 3’ü için kurulan yurt içi konsorsiyumlarda lider veya eş lider olarak yer alan Halk Yatırım, borçlanma araçları ve kira sertifikası ihraçları ile şirket satın alım ve birleşme hizmetlerini kapsayan kurumsal finansman alanında ayrıcalıklı ve etkin bir noktada konumlanmış durumdadır. Şirket 2018 yılı gerçekleştirdiği borçlanma araçları ve sukuk ihraçları ile bu alanda faaliyet göstren aracı kurumlar arasında ilk sırada yer almıştır.

Hizmet verdiği aracılık faaliyetlerinden 2018 yılında, bir önceki yıla kıyasla önemli oranda gelir artışı sağlayarak, tüm faaliyetleriyle birlikte net karını yaklaşık %85 arttıran Halk Yatırım, sektördeki yenilikçi ve öncü duruşu, özenli ve özverili çalışmaları ve ‘#bugunebugunyatirim bizden sorulur' söylemiyle yatırımcılarına değer katmaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)