E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın kilit enflasyon göstergesi 3 yılın en yükseğinde---

Japonya'nın kilit enflasyon göstergesi 3 yılın en yükseğinde

Japonya'nın kilit enflasyon göstergesi 3 yılın en yükseğinde
24 Mayıs 2019 - 06:16 borsagundem.com

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.9 arttı, bir önceki aya göre artış oranı ise yüzde 0.8

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) yakından takip ettiği çekirdek tüketici fiyatları nisan son 3 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleti. 

Hükümet verilerine göre, çekirdek tüketici fiyatları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.9 artışla beklentilerle aynı seviyede geldi. Bir önceki aya göre artış oranı ise 0.8 olarak gerçekleşti.

Verilere göre, istikrarlı gıda ve enerji maliyetlerinin etkilerini ortadan kaldıran ve BOJ'un ana politika odağı olan çekirdek çekirdek TÜFE, Nisan 2016'dan bu yana en yüksek artışı sergiledi. 

BOJ, ekonomideki güçlenmeye devam etmenin, şirketleri ücret yükseltmelerini ve tüketicilere daha fazla satın alma gücü vermelerini ve böylece enflasyonu hızlandırmaya yardımcı olacağını umuyor.

Yıllar süren ağır baskı, enflasyonu BOJ'un belirsiz yüzde 2 hedefine çekememiş, merkez bankası aşırı düşük faiz oranlarının finansal kurumların kârına zarar vermesine rağmen büyük bir teşvik sağlamaya zorlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)