E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'nın cari açığı yükseldi---

Japonya'nın cari açığı yükseldi

Japonya'nın cari açığı yükseldi
14 Ocak 2014 - 06:57 borsagundem.com

Yenin zayıflaması ve ithalatın tırmanmasıyla Japonya Kasım'da rekor düzeyde cari açık verdi

Japonya'nın cari açığı Kasım'da ithalatın tırmanmasıyla rekor düzeye genişleyerek, sürdürülebilir ekonomik sıçramay inşa etmeye çalışan Başbakan Shinzo Abe'nin karşısındaki zorluklara dikkat çekti.

Tokyo'daki Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre ticaretin en geniş kapsamlı göstergesi olan cari açık 592.8 milyar yen oldu ve Bloomberg anketine katılan 24 ekonomistin medyan tahmini 368.9 milyar yeni aştı. Cari açık 1985'ten bu yana en yüksek düzeyine işaret ediyor.

Yendeki zayıflık ve nükleer santrallerin kapanmasından kaynaklanan enerji taleplerindeki artış Japonya'nın ithalat maliyetini tırmandırarak, Nisan'da yükselecek olan satış vergisiyle birlikte toparlanmaya gölge düşürüyor. Sürdürülebilir açıkta herhangi bir uzun vadeli değişiklik, yatırımcıların Japon hükümet tahvillerine güvenini de olumsuz etkileyebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan14 Ocak 2014 22:14

    demekkı japonya gerçekten gerılemeye basladı artık.Bu ıyı bır revızyona gıdebılecegını gösterır.Aşırı buyumenın sonucu bu