E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'dan teşviğe devam kararı---

Japonya'dan teşviğe devam kararı

Japonya'dan teşviğe devam kararı
07 Ekim 2014 - 14:45 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası rekor düzeydeki teşvik planını devam ettireceğini açıkladı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) rekor düzeydeki teşvik planını devam ettireceğini açıklarken, yen 6 yılın en düşük seviyesine yakın seyrediyor. BOJ'un açıklaması ekonomistlerin daha fazla parasal genişleme tahminlerini de ertelemiş oldu.

Merkez Bankası para tabanını yıllık genişletme hedefini 60 trilyon yenden 70 trilyona (643 milyar dolar) çıkarma taahhüdünü sürdürme kararı aldığını açıkladı. Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistin tahmini de bu yöndeydi.

Ekonomistlerin önemli bir kısmı BOJ'un parasa genişlemeyi Ocak'ta artıracağını düşünüyor. Bu tahminlerde yenin gerilemesinin fiyat artışı beklentilerini artırması ve bu durumun döviz kurunun geniş etkisi noktasındaki tartışmaları alevlendirmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Merkez Bankası'nın tahminleri fiyatların orta vadede artmasını öngörürken, konuyla ilişkili kaynaklara göre BOJ yönetim kurulundaki bazı isimler şu an teşviğin artırılması ile yenin daha hızlı biçimde gerilemesine yol açılmasının uygun olmadığını düşünüyor.

Tokyo'daki Meiji Yasuda Life Insurance baş ekonomisti Yuichi Kodama karara ilişkin '' BOJ'un şimdi harekete geçmesi yenin enflasyon üzerinde baskı yaratma riski nedeniyle akıllıca olmaz. Zayıf yen merkez bankası için rahatlatıcı'' yorumlarında bulundu.

Yen dolar karşısında Tokyo saati ile 14:01'de 108.93 yenden işlem görürken, 1 Ekim'de 110.09 ile 2008'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)