E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da TÜFE yükseldi---

Japonya'da TÜFE yükseldi

Japonya'da TÜFE yükseldi
25 Aralık 2015 - 06:54 borsagundem.com

Japonya'da tüketici fiyatları Kasım ayında yüzde 0.1 ile son dört ayda ilk kez yukarı yönde hareket etti

Japonya'da tüketici fiyatları Kasım ayında, üç ay üst üste düştükten sonra, petrol fiyatlarında yeniden başlayan düşüşün enflasyon üzerindeki aşağı baskısını sürdürmesi ve Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2 enflasyon hedefine doğru fazla yaklaşmasını önlemesi ile birlikte, hafifçe yükseldi.

Tüketici fiyatları endeksi Kasım ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.1 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre bu verinin değişmemesi bekleniyordu.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) geçen hafta, UBS Group IG'nin kaydettiği üzere, deflasyonu sonlandırmaya yönelik daha uzun süreli bir mücadeleye hazırlanmak amacıyla, parasal teşvik programında bazı değişikliklere gitti. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, fiyat düşüşlerini yalnızca petroldeki düşüşlere bağlamayacağını işaret etti, ancak deflasyon sürerse, Japon şirketleri ve tüketicileri harcamalar konusunda fikirlerini değiştirebilir ve bunun sonucu merkez bankası yeniden ilave teşviklere gidebilir.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, şirketleri ellerindeki rekor miktardaki nakdi fabrikalarda yatırıma ve ücretlere yöneltmelerini, zira gelirlerdeki yavaş artışın tüketici harcamalarını düşürdüğünü kaydediyor.

UBS ekonomisti Daiju Aoki, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Enflasyon, petrol fiyatlarındaki mevcut seyir ile birlikte baskı altında kalmaya devam edecek," dedi ve "Merkez bankasının daha da gevşemeye gidebileceğine ilişkin piyasa spekülasyonu sürecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)