E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya’da son 30 yılın en geniş çaplı askeri tatbikatı---

Japonya’da son 30 yılın en geniş çaplı askeri tatbikatı

Japonya’da son 30 yılın en geniş çaplı askeri tatbikatı
16 Eylül 2021 - 00:40 borsagundem.com

Japonya 100 bin personel, 20 bin araç ve 120 uçağın katılımıyla son 30 yılın en geniş çaplı askeri tatbikatına başladı

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Kara Öz Savunma Kuvvetleri Tatbikatı"nın kasım sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

Açıklamada, tatbikatın 1993'ten bu yana 30 yıl içindeki en büyük tatbikat olduğu bilgisi verilirken tüm Kara Öz Savunma Kuvvetlerinin operasyonel hazırlık aşamasına odaklanmasını, operasyonel etkinliğini ve caydırıcılık yeteneğini geliştirmeyi amaçladığı ifade edildi.Fotoğraf: AP Arşiv

Kara Öz Savunma Kuvvetleri Tatbikatı

100 bin personel, 20 bin araç ve 120 uçağın katılımıyla gerçekleştirilen askeri tatbikat, ABD ve müttefiklerinin Çin'in bölgedeki artan askeri ve ekonomik etkisine karşı çıktığı bir zamanda yapılıyor.

Tatbikata Japon Deniz ve Hava Öz Savunma Kuvvetlerinden personelin yanı sıra ABD Ordusundan bir çıkarma gemisi katılacak.

Ülke genelinde tanklar, gerekli malzemeler ve iletişim sistemleri dahil olmak üzere savunma ekipmanları tatbikatın yapılacağı alana taşınacak.

ABD'den Kabil’den uçuşlara yönelik açıklama: Türkiye çalışıyor

 

ABD borsaları günü kazançla kapattı

 

Bayraktar, tarihi hamlenin nasıl başladığını anlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ16 Eylül 2021 11:23

    sizin abd mahvetti sizi çin ve rusya düşman etti siz hala abd abd diyorsunuz.bir sizleri köle yaptı üstüne üstlük.

  • Mucize Reis : )16 Eylül 2021 09:05

    zamanınd ajaponlar orada çok saldırgan ve işgalci bir güçtü. Taaa ki ABd ile kapışana kadar. ABd uçak gemilerinin avantajı o zaman anlaşıldı. japonlar savaşı kaybetti, komple askeri ordusu ekonomısı bitti. Ama orada asyada farklı ulkeler gelişmeye başladı. lider konuma geçti va ABd emrinde deıldı, hata aBd den gemilerinden korkmuyordu. Bunun üzerine Japonya yonetınimi ile uzlaşan abd liler japonyayı kalkındırmaya başladı, japonlar diğer asyalı ulkelerle uzlaşırsa, aBD den öç almaya kakıçabilirdi. ABD japonları destekledı, silahlanması, ekonomısı biraz özerklık kazandırdı. derken büyük düşman çıkmasın diye ABd kendi kapılarını dahi açtı. Gun geldi o çılgın koreliler yıne abd ye dest oldu. ama abd karşısında guney kore ve paonyayı dikmeyi başardı.