E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da maaşlar artacak---

Japonya'da maaşlar artacak

Japonya'da maaşlar artacak
25 Ekim 2017 - 16:25 borsagundem.com

Japonya'da seçimleri kazanan Abe ücretleri artırmayı gündemine aldı, mali reformu erteledi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Pazar günü yapılan seçimden zaferle çıkmasının ardından şirketleri ücretleri artırmaya teşvik etmeyi ve ekonomik toparlanmanın gevşek maliye ve para politikaları ile devamını ekonomi gündemine aldı. Politika yapıcıların, işletmeleri büyük nakit varlıklarını ücretleri artırmak için kullanmaya sevk etme ve mali tutumluluk hedeflerinin değişmesi yönündeki planlarının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Bu detaylar, Abe'nin kemer sıkma politikasından ziyade büyümeye öncelik vermeye devam edeceğinin işaretini veriyor. Analistler, hükümetin büyük harcamalar için hazır bir planı bulunmamakla birlikte, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) aşırı gevşek para politikasıyla borçlanma maliyetlerini neredeyse sıfırda tutma taahhüdünün, politika yapıcıların Japonya'nın devasa kamu borcunu denetime alma adımlarını ertelemesine imkan sağlayacağını belirtti. BNP Paribas Securities'in üst düzey ekonomisti Hiroshi Shiraishi, "Hükümet, BOJ'un şimdiki durumu korumasını ve aşırı gevşek politikayla ekonomiye destek olmasını istiyor" dedi. Shiraishi, "Bu arada ücret artışları, enflasyon ve olumlu bir ekonomik döngü oluşturmak için çok önemli olacak. Hükümet şu ana kadar pek fazla başarı elde edemedi ancak ücretlerin artırılması kararını açıkça ifade etmesi kötü bir fikir değil" dedi. Enflasyonun hâlâ yüzde 2 hedefine ulaşamamış olması nedeniyle, BOJ önümüzdeki hafta yapılacak politika toplantısında para politikasını değiştirmek zorunda kalmayacak ve ekonomiye verilen destek programını geri çekmeyecek.

MALİ REFORM RAFA KALKTI

Abe'nin iktidar koalisyonu, Pazar günü yapılan genel seçimleri, eğitime ve çocuk bakımına daha fazla yatırım yapma vaadi sayesinde ezici bir oy üstünlüğü ile kazandı. Abe, iki kere ertelenmiş bir satış vergisini 2019'da yüzde sekizden yüzde 10'a yükseltebileceğini taahhüt emişti. Ancak şimdi gelirlerin daha fazla bölümünü borç ödeme yerine harcamalara yönlendirmeye karar verdi. Böylece hükümet, 2020 mali yılında bütçe dengesini sağlama planından vazgeçmek zorunda. Kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre, hükümetin en yetkili ekonomik konseyinde bazı üyeler, yarın yapılacak toplantında, mali bir hedef için yeni bir tarih belirlenmemesini önerecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakki..haksiz..25 Ekim 2017 20:53

    Bizde de vergiler..zamlar artacak..Allahim ulkem bir secim dönemi bile olsa avrupali gibi yonetilse..şu halk vergiyle zamla ezilmeden bir hayat surse..Yahudi halkina bu refahi yasatiyor..bizdekiler de kendileri refah icinde yasiyor..halki eziyor..bir arkadas basimizdakiler yahudimi yoksa dedi..yok lan dedim yahudi olsalar bizde mureffeh icinde yasardik..eee nasil musluman dedi..cevap bulamadim..