E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da hedef enflasyon---

Japonya'da hedef enflasyon

Japonya'da hedef enflasyon
06 Şubat 2014 - 07:28 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kikuo Iwata, enflasyon hedefinin yakalanana kadar politikaların süreceğini söyledi

Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kikuo Iwata bugün yaptığı açıklamada enflasyon yüzde 2 seviyesine ulaştığında merkez bankası enflasyonun güçlü bir rota içine girdiğine inanılıncaya kadar merkez bankası'nın mevcut parasal canlandırma önlemlerinden geri adım atmayacağını bildirdi. 
Iwata, Japonya'nın güneyindeki Miyazaki bölgesinde iş adamlarına yönelik yaptığı konuşmada "Eğer tüketici fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 2 seviyesine ulaşırsa bu takdirde dahi merkez bankası'nın enflasyonun bu seviyede istikrarlı bir seyir izleyebileceğinden emin olması gerekir. Bu sağlanmadıkça parasal gevşemede ani
bir sonlandırma gelmeyecektir." dedi.  
Iwata, ABD ekonomisinde aşağı yönlü risklerin azaldığını ve bunun mali duruma yönelik gelişmelerin bir yansıması olduğunu, Çin'de ekonomik büyümenin şu anda olduğu seviyelerde kalacağını ve gelişen piyasalarda bir süre güç kaybı gözlense de orta ila uzun vadede momentumun güçleneceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)