E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da faiz değişmedi---

Japonya'da faiz değişmedi

Japonya'da faiz değişmedi
19 Kasım 2014 - 07:22 borsagundem.com

BOJ, para politikasını değiştirmedi ancak üyelerden Kiuchi karara muhalefet etti

Japonya Merkez Bankası, 2 gün süre Politika Kurulu toplantısının ardından para politasıda değişikliğe gitmeme karar aldı. Ancak üyelerden Takahide Kiuchi karara muhalefet etti. 
BOJ Politika Kurulu, piyasanın beklentisi doğrultusunda devlet tahvili ve riskli varlıklar alımı ile para tabanının yıllık 80 trilyon yen artırılması politikasını devam ettirme kararını 1'e karşı 8 oyla aldı. Kurul üyesi Kiuchi ise, BOJ'un 31 Ekim'de parasal tabanın büyütülmesi öncesindeki para politikasının uygun olduğunu savunarak, 31 Ekim öncesine geri dönülmesini talep etti.
BOJ ayrıca ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini de değiştirmedi. BOJ, esas olarak imalat sektöründe olmak üzere bazı zayıflıklar devam etse de ekonominin ılımlı bir şekilde toparlanmaya devam ettiğini vurguladı. BOJ açıklamasında ihracata yönelik değerlendirmesini iyileştirerek, ihracatın az-çok yatay olduğunu belirtti. Sermaye 
harcamalarına yönelik ifadelerde de değişiklik yapan BOJ, sermaye harcamalarının ılımlı bir şükseyiş trendinde olduğunu vurguladı. 
TÜFE için ise kısa vadeli görünümü düşüren BOJ, TÜFE'nin muhtemelen bir süre cari seviyelerde kalacağını belirtti. Avrupa'daki düşük enflasyonun Japon ekonomisi için potansiyel riskler arasında olduğunu ifade eden BOJ, enflasyon beklentilerinin ise uzun vadeli perspektifte genel olarak artıyor göründüklerini vurguladı. 
BOJ açıklamasında ayrıca, varlık alımlarının finansal piyasaları değerlendirerek esnek bir şekilde yapılacağını da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)