E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya'da deflasyon için fikir birliği var---

Japonya'da deflasyon için fikir birliği var

Japonya'da deflasyon için fikir birliği var
23 Şubat 2015 - 07:50 borsagundem.com

BOJ üyelerinin çoğu deflasyonun sona erme yoluna girdiğine inanıyor

Japonya Merkez Bankası yönetim kuruluunun geçen ay yaptığı toplantının bugün açıklanan ayrıntıları kamunun deflasyonist mantıktan kurtulması yöneünde gelişme sağlandığı görüşlerinin ağırlık kazandığına işaret etti.
BOJ'un 20-21 ocak tarihine yapılan toplantısının bugün açıklanan ayrıntılarına göre Toplantıya katılan üyelerin çoğu, "Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşe ve TÜFE'deki yıllık artışın bunun etkisiyle yavaşlamasına karşın orta ve uzun vadeli enflasyon beklentileri istikrarlı bir şekilde korunmuştur" görüşünde oldu.
Üyeler, ekim ayında atılan erken gevşeme adımlarının deeflasyon endişelerinin önünü kesmede etkili olduğu ve niyet edilen etkiyi gösterdiğini belirttiler.
Bununla birlikte bir kaç üye varlık alımlarının bir süre için olumlu etki edebileceğini ancak merkez bankası'nın bu politikaların gelecek dönemlerdeki sürdürülebilirliğini de aklında tutması gerektiğini ifade ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)