E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya, Türkiye'ye deprem yardımlarını artıracak---

Japonya, Türkiye'ye deprem yardımlarını artıracak

Japonya, Türkiye'ye deprem yardımlarını artıracak
09 Şubat 2023 - 07:22 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik Japon hükümetinin, Türkiye'ye yardımları artıracağını söyledi.


Ulusal meclis oturumunda konuşan Japon Başbakan, hükümetin, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta oluşan depremlere yönelik Türkiye'ye içten taziyelerini yineledi.

Japon hükümeti olarak Türkiye'ye, kurtarma ekipleri gönderdiklerini anımsatan Kişida, yerel halkın ihtiyaçlarına göre gerekli yardımları artırmayı değerlendirdiklerini belirtti.

Depremin verdiği hasarın boyutuna ilişkin bilgi toplamayı sürdüreceklerini ifade eden Kişida, bölgede yaşayan Japonların zarar gördüğüne yönelik bilgi edinmediklerini söyledi.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, düzenlediği basın toplantısında, depremlerden etkilenen Suriye'ye de insani yardım göndermeyi planladıklarını açıkladı.

Depremzedeler TSK’nın kargo uçakları İstanbul'a iniş yaptı

 

Çığlıkları umut oldu: Enkazdan 72 saat sonra kurtarıldı

 

El Salvador deprem nedeniyle 100'ü aşkın arama kurtarma ekibi gönderdi

 

Biden: Türkiye'deki deprem 100 yılın en büyüklerinden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yardımlar için uygulama09 Şubat 2023 10:10

    Binlerce kişi apar topar eşyasız bölgeyi terk etti. Genellikle kıyafet erzak deprem bölgesine gidiyor. Bir miktar erzak bu kişilere gönderilmeli. Aslında elimizde trendyol gibi hazır uygulamalar var. Mesela bu uygulamalara orada ikamet edenler TC lerini girebilir. Ve ne ihtiyaç varsa hangi ilde olursa olsunlar bu uygulamalarla kargo ile gönderilebilir. Hem israf hem yığılma olmaz.

  • Vıcdan09 Şubat 2023 09:12

    Allah'a razı olsun jopan ve dıger ülkeler de ama biraz bizim yardimcı olmadı gerekir öncelikle Vicdansız ev sahipleri sesleniyorum biraz vicdan varsa kiraları yarıya duser bence bu bir sebep ben 6000tl kıraya verdim sevinen ev sahipler Allah korkusu oldun. Müik Allahını dır unutmayın ölum var