E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya teşvike hazırlanıyor---

Japonya teşvike hazırlanıyor

Japonya teşvike hazırlanıyor
17 Kasım 2014 - 11:44 borsagundem.com

Japonya ekonomisine ilaç olacağı düşünülen Abe'nin de ekonomiyi düzeltememesi üzerine teşviklere başvurulacak

Japonya, 2008’den bu yana 4. kez resesyona girmesinin ardından dünyanın üçüncü en büyük ekonomisini desteklemek için bir teşvik programı oluşturulacağı sinyali verdi.

Ekonomi Bakanı Akira Amari Tokyo’da gazetecilere yaptığı açıklamalarda “Bir pakete ihtiyaç olunduğuna yönelik ihtimal oldukça yüksek” dedi. Başbakan Shinzo Abe’in danışmanlarından Etsuro Honda ise 3 trilyon yenlik (26 milyar dolar) bir programın uygun olacağını ve hane halkına doğrudan destek sağlaması için çocuk bakımı ve diğer önlemlere gitmesi gerektiğini belirtti.

Abe, Avustralya’da liderlerin küresel ekonomiyi desteklemek için adım atılmasına karar verdiği G-20 zirvesinden Japonya’ya döndü. Varışından saatler önce açıklanan bir hükümet verisi yurtiçi hasıla büyümesinin, tüketici ve şirketlerin satış vergisi artışının etkileri ile başa çıkmakta zorlanması ile Temmuz-Eylül arası döneminde daralarak üst üste 2. çeyrekte de gerilediğini gösterdi.

Yale Üniversitesi’nden emekli olan profesör Koichi Hamada, “Mevcut durum darbe alan ve yeniden ayağa kalkmaya çalışan bir boksörünkine benziyor” dedi.

Japonya Başbakanı Abe, "Açıklanan 3.çeyrek büyüme verileri iyi değil, deflasyonu yenmek için fırsatı geri çevirmemeliyiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)