E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya, stratejik rezervlerinden petrol satışı başlattı---

Japonya, stratejik rezervlerinden petrol satışı başlattı

Japonya, stratejik rezervlerinden petrol satışı başlattı
27 Aralık 2021 - 09:17 borsagundem.com

Japonya, yükselen fiyatlar ile mücadele etmek amacıyla stratejik rezervlerinden petrol satışını başlattı ve ABD liderliğindeki stratejik stoklardan daha önce benzeri görülmemiş koordineli bir ham petrol rezervi serbest bırakma dalgasına katıldı.

Ticaret bakanlığından yapılan açıklamada, Shibushi'deki stratejik rezervlerden Umman ham petrolünü Mart ve Haziran ayları arasında teslimat için teklif alınacağı bildirdi.

Girişim, Japonya'nın diğer tüketici ülkelerle koordineli olarak petrol satma planlarının bir parçası ve bir bakanlık yetkilisine göre daha fazla satış gelebilir.

Biden yönetimi, Kasım ayı sonlarında koordineli tahliyeyi açıkladıktan kısa bir süre sonra taahhüt ettiği 50 milyon varil rezervinin ilkini kullanmaya başladı.

Güney Kore geçen hafta, planın parçası olarak adlandırılan diğer ülkeler - Çin ve Hindistan dahil - henüz harekete geçmemiş olsa da, stratejik rezervlerinden gelecek ay ham ve petrol ürünlerini serbest bırakmaya başlayacağını açıkladı.

ABD'de uçuşların iptal edilmesi petrol fiyatlarını geriletti

 

Noel tatili havasına giren piyasalarda petrol fiyatları geriledi

 

Petrol fiyatları zayıf doların etkisi ile yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)