E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya Rusya'ya 'yaptırım' mesajı verdi---

Japonya Rusya'ya 'yaptırım' mesajı verdi

Japonya Rusya'ya 'yaptırım' mesajı verdi
15 Şubat 2022 - 09:44 borsagundem.com

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi, Rusya'nın olası Ukrayna işgali durumu için "Uluslararası kamuoyuyla koordinasyon halinde güncel duruma uygun şekilde karşılık vereceğiz, yaptırım da dahil" ifadelerini kullandı.

Japonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali halinde, "uluslararası kamuoyuyla koordinasyon halinde uygun şekilde karşılık vereceğini" duyurdu. Dışişleri Bakanı Yoşimasa, "Rusya tarafından işgal söz konusu olursa uluslararası kamuoyuyla koordinasyon halinde güncel duruma uygun şekilde karşılık vereceğiz" diye konuştu.

"Yaptırım da dahil" diyerek detay vermeyen Hayaşi, "diplomatik müzakereler yoluyla çözüm" arayışını sürdürmenin önemini vurguladı.

Ukrayna'daki Japon vatandaşlar için Lviv'de irtibat ofisi kuruldu

Kyodo ajansı, Japonya hükümetinin, Ukrayna'da bulunan yaklaşık 130 Japon vatandaşının korunmasına yönelik ülkenin batısındaki Lviv kentinde irtibat ofisi kurduğunu aktardı. Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, "Güncel durumu göz önünde bulundurarak halkın güvenliğinin sağlanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, olası işgal durumunda Rusya'dan enerji sevkiyatının kesilebileceklerini ve durumu derin endişeyle izlediklerini söyledi.

Japonya Dışişleri Bakanlığı 11 Şubat'ta, Japon vatandaşlarına, Ukrayna'dan derhal ayrılmaları ve "amacına bakılmaksızın" bu ülkeye seyahatten kaçınmalarını tavsiye etmişti.

G7 etkisi

Japon Dışişleri Bakanı'nın, olası yaptırımlara yönelik son açıklaması, G7 Maliye Bakanlarının, Rusya'nın olası işgaline karşı "hızlı, eşgüdümlü ve güçlü bir yanıt verileceği" beyanının sonrasında gelmesi dikkati çekti.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve Japonya'nın yer aldığı G7'nin Maliye Bakanları, Ukrayna'daki gelişmeler hakkında dün yayımladıkları bildiride, Rusya'nın olası işgal halinde ağır ekonomik sonuçlar doğuracak yaptırımlar uygulayacaklarını açıklamıştı.

UAEA, Fukuşima'daki atık su planı için Japonya'da

 

ABD'den Kuzey Kore için Japonya ve Güney Kore ile görüşme

 

Japonya, Kovid-19 haplarına acil kullanım izni verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)