E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya Merkez Bankası tahvil alımını artırdı---

Japonya Merkez Bankası tahvil alımını artırdı

Japonya Merkez Bankası tahvil alımını artırdı
31 Ocak 2018 - 09:06 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Başkan Kuroda'nın genişlemeci politika yolunu teyit etmesiyle tahvil alımlarını artırdı

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Başkan Kuroda'nın aşırı genişlemeci para politikasına olan bağlılığını yeniden teyit etmesiyle Temmuz ayından bu yana ilk kez düzenli bulunduğu işlemlerde daha fazla tahvil alımı önerdi. Bankanın bu hamlesi, tahvil faizlerini aşağı çekecek ve yeni zayıflatacak.

Japonya Merkez Bankası, 10 yıllık tahvil faizinin bu hafta Temmuz ayından bu yana olan en yüksek seviyesine ulaşmasıyla yaklaşık 330.5 milyar yen değerinde (3 milyar dolar) 3 ila 5 yıl vadeli tahvil alımında bulundu. Bu rakam, bankanın bir önceki piyasa işleminde almış olduğu tahvillerin değerinden 30 milyar yen daha fazla.

Bankanın bu kararı, Çarşamba günü Tokyo saatiyle 17:00'da açıklanacak Şubat ayı tahvil alımları planının öncesinde geldi.

Yen, yüzde 0.3 kadar zayıflamasının ardından Tokyo saatiyle 13:54'te yüzde 0.1 daha düştü. 5 yıllık tahvillerin faizi, 1.5 baz puan düşerek eksi yüzde 0.085'e inerken, 10 yıllıkların faizi de 1 baz puan düştü ve yüzde 0.080'e geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)