E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJaponya faizi değiştirmedi---

Japonya faizi değiştirmedi

Japonya faizi değiştirmedi
15 Eylül 2015 - 07:22 borsagundem.com

BOJ, para politikasını ve parasal genişleme miktarını değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası bugün sona eren Politika Kurulu toplantısında 1'e karşı 8 oyla para politikasını ve parasal genişleme miktarını değiştirmeme karar aldı. Ancak BOJ toplantının ardından yaptığı açıklamada, ihracat ve üretime yönelik değerlendirmelerini bir önceki toplantıya göre düşürdüğünü de ortaya koydu.
BOJ 2 gün süren toplantının ardından yahtığı açıklamada, ihracat ve sanayi üretiminin hali hazırda 'aşağı yukarı yatay' olduğu değerlendirmesini yaptı. BOJ, geçen ay yaptığı değerlendirmede ise ihracat ve sanayi üretimi için 'toparlanıyor' ifadesini kullanmayı
tercih etmişti. Bugünkü açıklamada, "Japon ekonomisi ılımlı şekilde toparlanmaya devam ediyor, bununla birlikte ihracat ve üretim gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlamadan etkilendi. Deniz aşırı ekonomiler, esas olarak gelişmiş ekonomiler, gelişmekte olan ekonomilerde yavaşlamaya rağmen ılımlı bir hızla büyümeye devam ediyor" ifadelerine de yer verildi.
Politika Kurulu kararları 1'e karşı 8 oyla aylındı. Üyelerden Takahide Kuichi, bu toplantıda da varlık alımlarının yıllık 80 trilyon yenden 45 trilyon yene azaltılması ve yüzde 2 enflasyon hedefinin uzun vadeli hedef haline getirilmesi için oy kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)