E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisinde sert fren---

Japonya ekonomisinde sert fren

Japonya ekonomisinde sert fren
09 Aralık 2013 - 07:12 borsagundem.com

Dev ekonomi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.1 büyüdü, Ekim ayında cari işlemler açığı oluştu

Japon ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.1 oranında büyüdü. Bu rakam ilk tahminlerde (3 hafta önce) yüzde 1.9 olarak açıklanmıştı.
Bu yılın ilk yarısındaki yüzde 4 civarındaki büyümeye göre önemli bir düşüş ifade etti. Beklentiler büyüme verisinin yüzde 1.5 seviyesine revize edileceği yönündeydi.Japonya'da üçüncü çeyrek büyüme verisi aşağı revize edildi. Japon hükümeti tarafından bugün yapılan açıklamada ülkenin üçüncü çeyrek büyümesi aşağı yönlü revize edildi ve yatırım harcamalarının önceki tahminlerin altında kalmasının bu durumda etkili olduğu ifade edildi.
Öte yandan üçüncü çeyrekte bir önceki çeyrek döneme göre yaşanan büyüme ise yüzde 0.5 seviyesinden yüzde 0.3'e revize edildi.

BEKLENTİLERİN AKSİNE CARİ AÇIK VERDİ

Japonya'da cari işlemler Ekim ayında 127.9 milyar yen açık verdi. Geçen yılın aynı döneminde ülke ekonomisi 420.8 milyar yen fazla vermişti. Beklentiler bu yılın ekim ayında cari işlemlerin 160.1 milyar yen fazla vereceği yönünde oluşuyordu.

KURODA: GERİ ÇEKİLME DAHA ZOR

Japonya Merkez Bankası Haruhiko Kuroda Cumartesi günü yaptığı açıklamada halen uygulamada olan agresif gevşeme adımlarının geri çekilmesi sürecinin, bankanın 2006 yılında 5 yıldır uyguladığı niceliksel gevşemeye son vermesinden daha zorlu bir süreç olacağını söyledi. Kuroda konuya ilişkin açıklamasında mevcut gevşeme yanlısı politikalarından çıkış sürecinin 2006'ya göre daha zor olacağını zira bu kez çok daha büyük miktarda Japon devlet tahvili ve daha riskli finansal varlıkların alınmış olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)