E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya, Çin'in askeri faaliyetlerinden endişeli---

Japonya, Çin'in askeri faaliyetlerinden endişeli

Japonya, Çin'in askeri faaliyetlerinden endişeli
11 Nisan 2023 - 07:28 borsagundem.com

Japon hükümeti, Çin'in Japonya ulusal karasuları çevresinde artan askeri faaliyetleri gerekçesiyle taşıdığı "derin endişeleri" bu ülkeye bildirdi.


Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, iki ülke Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, Tokyo'da, denizcilik işleri kapsamlı yüksek düzeyli istişare toplantısı düzenledi.

Mayıs 2019 sonrası ilk kez yüz yüze düzenlenen istişare toplantısında Japonya, ulusal karasuları çevresinde Çin'in artan askeri faaliyetleri gerekçesiyle taşıdığı derin endişeleri iletti.
Tayvan Boğazında barış ve istikrarın önemini vurgulayan Japonya, Doğu Çin Denizindeki ihtilaflı bölgede Çin'in tek taraflı doğal gaz çıkarmasına yönelik kaygılarını da aktardı.

Görüşmede iki ülke yetkilileri, söz konusu bölgede ortak gaz projesini kapsayan 2008 tarihli ikili anlaşmanın uygulamasına yönelik karşılıklı çalışma niyetlerini teyit etti.

Yüksek düzeyli iletişimin sürdürülmesinde anlaşan iki ülke yetkilileri, Japonya-Çin savunma otoriteleri arasında kurulan acil durum hattının faaliyete alınacağını taahhüt etti.

Japonya'dan Ukrayna'ya 7,6 milyar dolarlık yardım

 

Japonya NATO nezdinde daimi temsilcilik açıyor

 

Çin, ABD'yi reddediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ11 Nisan 2023 09:56

    Filmlerde seyir eder idik japonya zamanında Çin i işgal etmiş azmı çektirmiş şimdi ise tam tersi oluyor.etme yapma dünyası.

  • E.g.11 Nisan 2023 09:18

    İZMİRDE YENİ MAHSUL KURU SOĞAN PAZARA ÇIKINCA FİYATI 20 TL YE DÜŞTÜ

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL11 Nisan 2023 09:57

    Bizim Kemal Kılıçtaroğlu nun da hiç bir proje ve vizyonu yoktur halka sunmaya devamlı soğar patetis üzerinden TİK TOK tan ama bunlar ile seçim kazanılmaz ki.

  • AHMET ÖZBİLEN11 Nisan 2023 09:55

    Merak etme seçimlerden sonra 10-15 TL olacaktır.Seçim önü hükümeti küçük düşürmek ve hem de ramazanı ranta çeviriyorlar bizim açgözlü tüccarlarımız.Hükümet kapıları açınca bu seferde ağlıyorlar. Ne diyelim ALLAH böyle haksız kazançları yedirmesin .