E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya artık deflasyonda değil---

Japonya artık deflasyonda değil

Japonya artık deflasyonda değil
30 Mayıs 2014 - 07:27 borsagundem.com

Japonya Maliye Bakan Yardımcısı Mitsuhiro Furusawa, enflasyonda yükseliş olduğunu söyledi

Japonya Maliye Bakan Yardımcısı Mitsuhiro Furusawa, tüketici fiyatlarında ve şirket karlarında artışın Japonya'nın artış deflasyonist bir durumda olmadığını ortaya koyduğunu bildirdi.
Nisan ayı verilerine değerlendiren Furusawa, Japonya'nın verimli bir döngüye girmekte olduğuna dair işaretler olduğunu belirterek, "Yatırımlar iyileşme işaretleri gösteriyor ve ortalama yaz ikramiyeleri artıyor" diye konuştu. 
Furusawa, Başbakan Abe'nin ortaya koyduğu ekonomik politikasının 3 temel öğesi olan parasal ve mali teşvik, büyüme stratejisini uygulamaya tam olarak kendilerini adadıklarını belirtirken, büyüme stratejinin gelecek ay ortaya konacağını vurguladı.

Japonya'da çekirdek TÜFE 23 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Japonya'da çekirdek TÜFE, Nisan ayında son 23 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Nisan ayında çekirdek tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artış gösterdi. Bu, Şubat 1991'den bu yana görülen en yüksek artış oldu. 
Çekirdek TÜFE'deki bu hızlı yükselişte, Nisan ayında satış vergisinin yüzde 5'den yüzde 8'e çıkarılması etkili oldu. Ekonomistler Nisan ayında çekirdek  TÜFE'nin yüzde 3,1 artacağını tahmin ediyorlardı. 
Japonya'da çekirdek TÜFE son 11 aydır yıllık bazda artış gösteriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)