E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya, 24 yıl sonra döviz piyasasına müdahale etti---

Japonya, 24 yıl sonra döviz piyasasına müdahale etti

Japonya, 24 yıl sonra döviz piyasasına müdahale etti
22 Eylül 2022 - 15:05 borsagundem.com

Japonya Maliye Bakanlığı, 24 yıl sonra ilk kez döviz piyasasına müdahalede bulundu.

Japonya'da faizin düşük seviyelerde tutulması ve gevşek para politikasına devam edilmesiyle, yenin dolar karşısındaki değer kaybı hızlanmıştı.

Yetkililerin piyasaya müdahale edebileceğine yönelik beklentiler bugün nihayete kavuştu.

Japonya Maliye Bakan Yardımcısı Masato Kanda, Haziran 1998'den bu yana ilk kez döviz piyasasına müdahale edildiğini duyurdu.

Japon yenindeki zayıflığın önüne geçmek için ABD doları satılmasının ardından açıklama yapan Kanda, "Döviz piyasasında kararlı adım attık. Döviz piyasasına müdahale ettik. Sonra daha fazla açıklama yapacağız" dedi.

ABD dolarının 145,82 yen seviyesini görmesi ile başlayan müdahalede kur 140,71 seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda 141,15 seviyesinde işlem görüyor.

BoJ, Fed'den sonra değişikliğe gitmedi

 

Fed'in faiz kararı sonrası dolarda son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ YILDIRIM22 Eylül 2022 20:43

    Japonya, güney kore ve almanya abd nin tesçillenmiş köleleri .böyle durumlarda paraları değer kazanmasın diye belki trilyon dolar satın alıyorlar sonra ellerinde bu dolarlar patlıyor ve kölelikleri daha da artıyor.bunlardan sanayileşmiş ülke olsa neye yarar resmen silahsız ekonomilerini abd ye teslim ediyorlar.erkekse abd demeden kıpırdasınlar haydi.

  • Mucise Reis : )23 Eylül 2022 07:38

    Adamlar ABd ye ihracat yapıyor. ürettiklerini dünyaya satıyor. Bak bakalım otomobil markaları ile nasıl dünyayı köle etmişler :D sen evleri arsalar, vatandaşlık satıyorusn :D kim köle ? ya yazıyorsunuz ama bol yazıyorsunuz.