E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya 10 yıllıklarının faizi 2 yılın dibinde---

Japonya 10 yıllıklarının faizi 2 yılın dibinde

Japonya 10 yıllıklarının faizi 2 yılın dibinde
04 Ocak 2019 - 10:42 borsagundem.com

Japonya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi iki yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi

Japonya'da gösterge tahvilin faizi, güçlü yen ve küresel imalattaki zayıflamanın güvenli varlık talebini artırmasıyla iki yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Japonya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Yeni Yıl tatil sonrasında işlemlerin başlamasıyla 4 baz puan düşerek eksi yüzde 0.05 seviyesine geriledi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), faizlerin düşmesine rağmen yılın ilk tahvil alım işleminde 5 – 10 yıl vadelilerdeki alımlarını azaltmaktan geri durdu. Yen, perşembe günü Mart ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Tokyo'da Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management Co. trading birimi genel müdürü Akio Kato, “BOJ faizlerin sıfırın altında insanların düşüğündüğünden çok daha fazla gerilemesine izin verebilir. Dolar/yen paritesinin 100'ün altına düşmesi ihtimaliyle birlikte, BOJ 10 yıllıkların faizini sıfırın etrafında bir banda dönmeye yönlendirmek gibi bazı seçenekler öne sürmesi gerekebilir.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)