E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponlar nükleer enerjiye dönüyor---

Japonlar nükleer enerjiye dönüyor

Japonlar nükleer enerjiye dönüyor
11 Ağustos 2015 - 06:28 borsagundem.com

Depremde büyük zarar gören ve sızıntılar nedeniyle Fukushima santralini kapatıp nükleer enerji programlarını donduran Japonya geri dönüşe hazırlanıyor

Fukuşima santralinde deprem nedeniyle yaşananların ardından kamuoyudan gelen baskılarla diğer nükleer santrallerinde de faaliyetleri durduran Japonya, gerekli önlemleri aldığını belirterek, bunların bir kısmını açacağını bildirdi. Bugünden itibaren kademeli olarak çalışmaya başlayacak Sendai nükleer santralinin 1 numaralı reaktörünün yakıtla doludurulduğu ve kısa sürede tam kapasiteye çıkacağı belirtiliyor. 

ÖNLEMLER ALINDI

Enerji üretimi için yeterli kaynakları bulunmayan Japonya’da elektrik üretiminin yaklaşık dörtte biri nükleer santraller tarafından sağlanıyor. 
Japonya’da hükümet, depremin ardından tüm santrallerde güvenlik önlemlerini iki katına çıkarma kararı almıştı. Bunlar arasında yedek güvenlik sistemlerinin yanı sıra tsunamiye karşı daha yüksek ve dayanıklı duvarlar inşa edilmesi gibi önlemler bulunuyor. Hükümet, ülkede bir düzineye yakın santralde söz konusu önlemlerin alındığını belirtirken, bunların kademeli olarak açılabileceğini, enerji açıklarının fosil yakıtlarla karşılanmak zorunda kaldığını vurgulamıştı.

Ülkedeki enerji birimleri de, nükleer santrallerdeki güvenlik önlemlerinin, fukuşima’dakinin iki katından fazla olduğuna dikkat çekerken, “Elbette bu tip bir enerji üretiminde ‘kesinlikle güvenli’ demek mümkün değil. Ancak yeni güvenlik unsurları sayesinde felaket, Fukuşima boyutlarına ulaşmadan önlenecek” ifadesini kullanıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)