E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon şirketleri hisselerini topluyor---

Japon şirketleri hisselerini topluyor

Japon şirketleri hisselerini topluyor
23 Haziran 2014 - 09:07 borsagundem.com

Gerileyişe çare arayan Japon şirketler çareyi geri alımda buldu

Küresel hisse senetlerinin rekor artış göstermeleri sonucu geride kalan Japon şirketleri, çareyi dünyanın geri kalanının tercih etmediği hisselerin geri alımını yapmakta buldu.

Bloomberg'ün derlediği veriler, NTT Docomo Inc. ve Toyota Motor Corp. başta olmak üzere Topix Endeksi'ndeki Japon şirketlerinin rekor hızla kendi hisselerini aldıklarını ortaya koydu. Bu alımlar şimdiden 25 milyar dolara ulaşmış durumda. Geri satın alımlar, dünyanın en kötü performans gösteren gelişmiş ülke piyasasındaki kayıpları sınırlıyor. Bu stratejiyi izleyen şirketler ise Topix'in düşüşte olmasına karşın kazanıyor.

Rekor düzeydeki nakit, ucuz hisseler ve devletin hisse senetlerinin getirilerini artırma çabası, MSCI Dünya Endeksi'nin görülmemiş seviyelere yükseldiği bir dönemde geri alımları Japon yöneticiler için çok cazip kılıyor. Mitsubishi Corp., Topix'in yüzde 2.6'lık gerileyişine karşılık bu yıl, geçen hafta itibariyle yüzde 6.2 değer kazanmış durumdaydı. Japonya'nın en büyük ticari şirketi 8 Mayıs'ta, son 7 yılın en büyük rakamı olabilecek 60 milyon yenlik(589 milyon dolar) geri alım yapacağını duyurmuştu.

28.5 milyar sterlin (48.6 milyar dolar) idare eden Coutts&Co.'nun hisse senetleri yetkilisi Kieran Calder konuya ilişkin  “Kurumsal zihniyet değişim içinde. Bu da Japonya'yı daha normal bir pazar haline getiriyor.” yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)