E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinJapon CEO’ya göre pandemi döneminde olimpiyatlar intihar görevi gibi---

Japon CEO’ya göre pandemi döneminde olimpiyatlar intihar görevi gibi

Japon CEO’ya göre pandemi döneminde olimpiyatlar intihar görevi gibi
16 Mayıs 2021 - 13:08 borsagundem.com

En iyi Japon e-ticaret şirketinin CEO’su, Olimpiyatlara ev sahipliği yapmanın bir 'intihar görevi' olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
 
Tokyo / Yeni Delhi (CNN Business) Japonya'nın en iyi e-ticaret şirketinin CEO'su Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkenin bu yaz Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmasının bir "intihar görevi" olacağını söyledi.


CNN Business ile özel bir röportajda CEO'su Hiroshi Mikitani coronavirüs salgının esiri ülke kalıntılar olarak olayı tutarak endişe kurumsal liderlerin henüz güçlü arasındadır.


Rakuten CEO’su CNN ile yaptığı röportajda, hükümeti 23 Temmuz'da başlaması planlanan Tokyo oyunlarını iptal etmeye ikna etmeye çalıştığını söyledi. Ayrıca Japon hükümetine pandemi ile mücadele açısından "10 üzerinden iki" puan verdi. Diğer önde gelen Japon yöneticiler bu yılki Olimpiyatlar ile ilgili endişelerini dile getirdiler, ancak hiçbiri Mikitani kadar kritik olmadı.


Mikitani CNN Business'a verdiği demeçte, "Dünyanın her yerinden büyük uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmak tehlikeli. Bu nedenle risk çok büyük. Hindistan ve Brezilya dahil birçok ülkenin hala bu kadar çok mücadele ettiğini görüyoruz. Ve henüz kutlama zamanı gelmedi" diye konuştu.


Olimpiyatların iptal edilebileceğine inanıp inanmadığı sorulduğunda, "şu anda her şey mümkün" dedi ve oyunları güvenli hale getirmenin "zor" olacağını düşündüğünü belirtti. 

Kovid-19 vakalarının artmasıyla yüz binlerce insan Olimpiyatların iptal edilmesi çağrısında bulunan çevrimiçi bir imza kampanyası imzaladı ve bu hafta Japonya'nın üst düzey yöneticileri de endişelerini dile getirdi.


Perşembe günü CNBC'ye konuşan SoftBank CEO'su Masayoshi Son, Tokyo Olimpiyatlarının bu yaz planlandığı gibi devam etmesi durumunda hem Japonya hem de diğer ülkeler için "korktuğunu" söyledi ve ekledi: "Sadece Japonya için değil, birçok ülke için Olimpiyatların yapılmasından çok korkuyorum. Zor bir durum yaşıyorlar. Sporcu göndermeyi nasıl destekleyeceklerini bilmiyorum" dedi.


Toyota'nın İşletme Sorumlusu Jun Nagata Çarşamba günü yaptığı açıklamada "Sporcuların mevcut tıbbi durumla ilgili bazı insanların hayal kırıklıklarının hedefi haline geldiğine dair haberlerden derinden endişe duyduk" dedi.Toyota, "Yaz, Kış ve Gençlik Olimpiyat Oyunları için kategoriye özel pazarlama haklarını" güvence altına alan en yüksek Olimpik sponsorluk seviyesi olan Olympic Partners programını oluşturan 15 küresel şirketten biri. Toyota, 2015 yılında programın bir parçası oldu.


Nagata, "Bu duruma yardımcı olmak için bir sponsor olarak ne yapabileceğimizi belirlemek için çalışıyoruz çünkü en büyük sponsor olarak durumla gerçekten ilgileniyoruz," diye ekledi Nagata.
Japonya kısa süre önce salgınla başa çıkmak için üçüncü olağanüstü halini uzatarak gönüllüler, sporcular, yetkililer ve Japon halkı üzerinde güvenlik endişelerini artırdı.


Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri atletizm takımı Çarşamba günü Japonya'daki Olimpiyat öncesi eğitim kampını yarışma etrafındaki belirsizliği gerekçe göstererek iptal ettiğini duyurdu.
Çarşamba günü, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) sözcüsü Mark Adams, gazetecilere, artan halk endişelerine rağmen tüm oyunlara ev sahipliği yapmayı planladığına dair güvence verdi.

Dijital oyunlar kripto para vererek oyuncu bulmayı istiyor

 

İngiltere'de mutasyon paniği

 

Rus aşısı 11 dolardan satılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)