E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon borsalarını yükseltecek yaklaşım!---

Japon borsalarını yükseltecek yaklaşım!

Japon borsalarını yükseltecek yaklaşım!
07 Ağustos 2013 - 07:01 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Perşembe günü kararını açıklayacak. Analistler bu toplantıdan çıkacak kararı yorumladı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Perşembe günü kararını açıklayacak. Bir çok analist, iki gün süren toplantıların ardından açıklanacak karar kapsamında, BOJ başkanı Haruhiko Kuroda'nın para politikasında değişiklik yapmamasını bekliyor.
Analistler tarafından inceleme altına alınacak bir diğer konu da Kuroda'nın iletişim şekli olması bekleniyor.
Araştırma şirketi CLSA Japonya strateji Nicholas Smith, bu güne kadar yatırımcıların, Kuroda'nın ilham vermekten uzak konuşmalarından hoşnutsuz olduğunu ifade etti. Smith, Perşembe günü yapacağı konuşması öncesinde, Kuroda'nın meslektaşı Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Mario Draghi'den ders almış olabileceğini; dolayısıyla konuşmasını ona göre yapabileceğini belirtti.
Smith ''Kuroda önceki BOJ toplantısı sonrasında Tokyo'da gazetecilere yaptığı açıklamada 'Merkez Bankası şimdilik bütün "gerekli" ve "mümkün" adımları attı' şeklinde konuştu. Bu bir şeyleri yoluna koyabilmek için son derece çaresiz bir söylem ve bir çok insanın da böyle düşündüğüne eminim. Eğer Kuroda'nın yerinde Draghi olsaydı bunun yerine 'Bizim kesinlikle daha fazla yapmaya ihtiyacımız olan bir şey yok' derdi. Bu daha doğru bir yol'' dedi.
Smith bunun aynı şeyi söylemenin sadece iki farklı yolu olduğunu; fakat söylem şeklinin yatırımcıları cesaretlendirmek açısından önemli bir araç olduğunu ifade etti ve Kuroda'nın doğru ifade biçimini kullanması halinde Japon hisse senedi piyasasının primli seyredebileceğini söyledi. Japon gösterge endeksi Nikkei, Kasım ayında Shinzo Abe'nin ekonomiyi iyileştirecek radikal para politikasını açıklamasından bu yana yüzde 62 yükseldi ve yen yüzde 22 oranında değer kaybetti.
Analistler Japon piyasalarındaki son dramatik hareketi ise, Kuroda'nın yaklaşımına bağlıyor ve bu konuşmayı Kuroda için bir şans olarak görüyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)