E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJapon bankadan Türk Lirası için iyimser tahmin---

Japon bankadan Türk Lirası için iyimser tahmin

Japon bankadan Türk Lirası için iyimser tahmin
20 Aralık 2018 - 16:10 borsagundem.com

Bank Of Tokyo-Mitsubishi Kur Stratejisti Lee Hardman, TL'nin daha fazla yükseliş potansiyeli olduğunu söyledi

Bank Of Tokyo-Mitsubishi Kur Stratejisti Lee Hardman ekonomi gündemiyle ilişkin önemli analizlerde bulundu.

Fed'in dünkü faiz artışı kararını değerlendiren Hardman Fed'in dün daha güvercin tonda olduğunu, gelecek yıl ABD ekonomisinde zayıflama olacağını ve 2019'da 2 faiz artışının bile zor olabileceğini söyledi.

Gelecek sene dolardaki yükselişin tersine dönebileceğini ifade eden Hardman Fed'in sadece 2 faiz artışı yapmasıyla Euro/Dolar paritesinin gelecek sene 1.20'lere yükselebileceğini öngördü.

"TL OLMASI GEREKEN DEĞERİN ALTINDA"

Gelecek sene gelişen piyasa para birimlerinin toparlanması için bir potansiyel olabileceğini belirten Hardman "dış koşullar zorlu olacak. Küresel büyümenin de yavaşladığı bir dönemde gelişen piyasa para birimlerinde hala yukarı hareketler olsa da ılımlı bir toparlanma olacaktır." diye konuştu.

TL beklentisini de paylaşan Hardman, Fed'in yanı sıra, ABD ile ilişkilerin iyileşmesi ve petroldeki düşüşün Lira'nın değer kazanmasında etkili olduğunu bildirdi. Hardman Lira'nın hala olması gereken değerin altında olduğunu ve TL'de daha fazla güçlenme olabileceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)