E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİzocam’dan 2 milyon euroluk yatırım---

İzocam’dan 2 milyon euroluk yatırım

İzocam’dan 2 milyon euroluk yatırım
21 Aralık 2015 - 12:44 borsagundem.com

Borsanın köklü şirketlerinden İzocam’da kapasite artırımı ve yeni bir fabrika hazırlığı...

Alanında Türkiye’nin en köklü şirketlerinden, yalıtım sektöründe lider konumda olan İzocam son 5 yılda yaptığı 95 milyon dolarlık yatırıma yeni bir halka ekliyor. Yeni bir yatırım hamlesine hazırlanan Şirket, 2016'da da 32 milyon TL'lik kapasite artırımına dönük yatırım yapacak. Asıl büyük yatırım ise 2017'de olacak gibi. Bu karar henüz proje aşamasında. Karar verilirse yepyeni bir fabrika yatırımı gerçekleştirilecek. Bu da  Tarsus, Gebze, İstanbul ve Eskişehir'den sonra İzocam'ın beşinci fabrikası olacak.

Para dergisinin haberine göre yatırımla ilgili nihai karar 2016'nın ilk yarısında verilecek. Henüz yatırım bölgesi seçilmemiş ama yatırım değerinin 40 milyon euro olması planlanıyor. Dergide yer alan şirketle ilgili bir başka kulis habere göre ise İzocam'ın hissedarları global patronlar Türkiye'deki performanstan oldukça memnunmuş. İzocam, grup içinde performansı en iyi olan şirketlerin başında geliyormuş. Türkiye'deki bu başarının yeni yatırım kararlarında da etkisi olması kaçınılmaz.



İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut'un verdiği bilgiye göre, 50 yılda İzocam ürünlerinin sağladığı enerji tasarrufu 110 milyar dolara ulaşmış. Bu parayla 12 bin 500 adet tam teşekküllü hastane ve 30 adet Marmaray projesi gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda 200 milyon ton petrole eşdeğer. 12.5 milyon ton cam yünü üretilmiş. Bu rakam dünya ile ay arasına 16 kez cam yünü döşemek anlamına geliyor. 50 yılda 650 milyon ton karbon salimimi engellenmiş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)