E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİzocam gayrimenkul sattı---

İzocam gayrimenkul sattı

İzocam gayrimenkul sattı
16 Ocak 2014 - 13:08 borsagundem.com

İzocam’ın Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan arsa ve binasının satışı işlemleri tamamlandı

İzocam Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve atıl durumda bulunan kargir fabrika binası, idari bina ve arsasını, Data Merkezi Bir Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 46.332.210 TL bedelle sattı. Satış bedelinin  tamamı tapu devir tarihinde tahsil edildi.  Atıl duran maddi duran varlığın şirketin mali bünyesinin güçlendirilmesi için nakte dönüştürüldüğü belirtildi.
Satılan gayrimenkul için değerleme raporu  sonucu bulunan tutar 41.840.450 TL (KDV hariç tutar) olarak açıklandı.
İzocam, satış işleminden yaklaşık 41,8 Milyon TL ile 42,9 milyon TL arasında satış karı elde edileceğinin hesaplandığını ifade etti.
Satış bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son mali tablosundaki aktif toplamına oranı (30/09/2013) yüzde 0,20 olarak açıklandı.
İzocam’dan KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: ‘’Satışı yapılan gayrimenkul tamamı ile atıl durumdadır.2013 yılı içerisinde söz konusu gayrimenkul üzerinde bulunan Tekiz Panel üretim tesisi Gebkim-Dilovası -Kocaeli adresine taşınmış olup üretim faaliyetine bu adresde devam etmektedir. Nakde dönüştürülen atıl durumdaki  gayrimenkul satışının yaratacağı fonlar Yönetim Kurulu'nun kararı dikkate alınarak değerlendirilecektir.’’

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)