E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir'deki rüşvet operasyonundan şok detaylar---

İzmir'deki rüşvet operasyonundan şok detaylar

İzmir'deki rüşvet operasyonundan şok detaylar
11 Ocak 2014 - 07:41 borsagundem.com

İzmir’de 14 kişinin tutuklandığı Liman operasyonunda rüşvet pazarlıkları da operasyon dosyasına girdi

İzmir’de Liman İşletmesi’ne yönelik operasyonda salı gününden bu yana aranan 10 kişi arasında yer alan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H. dün teslim oldu. Operasyon kapsamında 23 şüpheli de adliyeye sevk edildi. 14 kişi tutuklanırken, C.H. ile birlikte 10 kişi nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Zanlıların telefon ve mail aracılığıyla yaptığı konuşmalarda rüşvet alırken 5 liranın bile hesabını yaptıkları ortaya çıktı.

Milliyet'in haberine göre, İzmir Liman İşletmesi’de başlatılan operasyonda beş ilde 27 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden dördü ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Dün sabah adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden 14’ü sevk mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Aranan 10 kişi arasında yer alan Yıldırım’ın bacanağı C.H. de dün 11.15’te İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne gelerek teslim oldu. İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen C. H. de nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Dokuz kişi ise aranmaya devam ediyor.

Pazarlık ortaya çıktı

Polisin soruşturma kapsamında yaptığı teknik takipte ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Şüphelilerden T.Ç.A.’nın Van Gölü’nde ulaşımı sağlamak için kullanılacak olan deniz araçlarının pazarlığı sırasında Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Ş.Ç.’ye rüşvet pazarlığı içeren bir mail attığı tespit edildi.  T.Ç.A, mail’de şöyle yazdı: “Yenican sallarının tanesini 5850 TL’ye verebiliriz, Sal başına 565 TL size yazarım yani 565 x 28: 15820 TL size takdim ederim. Salları beş haftada teslim ederim. Başka bir isteğiniz var mı?”
Şüphelilerden Ş.Ç.’nin de bir telefon görüşmesinde rüşvetten yapılan kesintiden bahsettiği belirlendi. Ş.Ç.’nin, hesabına 10 bin TL yatması gerekirken 9 bin 995 TL yatırılması üzerine 5 TL’lik kesintinin nedenini öğrenmek için görüşme yaptığı, sonunda bunun banka masrafı olduğuna karar verdiği anlaşıldı.
Bazı resmi görevlilerin de şirket sahiplerinden takım elbise, gömlek aldıkları, telefon paralarını ödettikleri de tespit edildi.

‘Abi dertleri bitmiyor’

Gözaltında bulunan bazı şirket sahibi ile çalışanlarının da kendi aralarındaki konuşmalarda, liman işletmesinde görevli memurların gemi boşaltım sıralarını bekletmeden yaptırmak için rüşvet tarifelerini çok artırdıklarından yakındığı dikkat çekti. Dinlemeye takılan ilginç ifadelerden bazıları ise şöyle:  “Abi bunların derdi bitmiyor. Dün de Ş. aradı benim sıkıntım var, nedir sıkıntın abi dokuz milyar, bak sanki şey istiyor..”
 “Ya o dokuz o ister yarın T. başlar biraz sıkıntım var gönder on bin dolar, yirmi bin dolar. Allah yardımcımız olsun.” “Yeter ya artık yeter. Yemek yiyecekseniz, rakı içecekseniz her zaman misafirim olun arkadaşım bana para demeyin artık. Param yok benim, işim de kalmadı dedim.”  “Abi, yok ki bunlar doymuyor ki bunlar.” 
“Doymuyor, doymuyor abiciğim valla Allah yardımcımız olsun.”  “Bunların hiç derdi de bitmiyor. Bunlar yani anlamadım gitti ya bu kadar haram para ile haram para bu kadar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alabao12 Ocak 2014 19:41

    adam işini erken yaptırmak için rüşvet veriyor sanki iyi bir iş yapıyormuş gibi rüşveti alanıda haram yemekle suçluyyor bunun suçlusuda benim oy verdiğim tayyip ve ben oluyorum. hangi insan oğlu devlet malını üstüne geçirdiyse allah belasını versin.

  • MUSTAFA11 Ocak 2014 18:19

    DEVLET KOKUŞMUŞ İHALELERİN HEPSİ BÖYLE YEMEYENİ YOKKİ BALIK BAŞTAN KOKUYOR. BU ÜLKENİN SONU İYİ DEĞİL

  • isa arsi11 Ocak 2014 13:21

    tüm tcdd yi böyle sanmayın arkadaslar ama %95 i böyle

  • hacı11 Ocak 2014 13:00

    bir de sn okuyucu eğer bu memurlar 10-20 bin dolarlarla uğraşıyorlarsa başlarındaki siyasiler sizce kaç paralarla uğraşıyordur ha ama unutmuşum sizin için bunların önemi yok değil mi :)

  • hacı11 Ocak 2014 12:59

    devlet içindeki rüşvet ve yolsuzluk en önemli konudur, çünki işleyiş bozuldu mu ülke batar. diğer konularla hiç kıyaslamayın zaten sn okuyucu

  • hacı11 Ocak 2014 12:58

    Allahın adını o lanet ağızlarınıza alet etmeyin

  • Okuyucu11 Ocak 2014 11:10

    Bana bu son olay çok saçma geldi. Tutarlar komik. Polisin bunları dinlemek için geçirdiği vakit milletin cebinden çıkıyor. Tefecileri, uyuşturucu satıcılarını, icra mafyalarını, tapudaki arsa spekulatörlerini bulun. Gerçekten bütün polis sadece siyasi işlere bakmış, sıradan adli vakalar ile ilgilenen yok.

  • gulucezmi aglicazmi11 Ocak 2014 10:15

    Sirkete bak veriyo sonrada harami dusunuyo vaybee