E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir'de hareketli saatler---

İzmir'de hareketli saatler

İzmir'de hareketli saatler
09 Eylül 2017 - 13:32 borsagundem.com

9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde Bir grup "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratı yaptı ve tekbir getirdi, bir diğer grup ise "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" diye slogan attı

Başbakan Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünkü törende yaşanan gerginliğin ardından ilk kez Konak Meydanı'nda İzmir'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlama etkinliklerinde bir araya geldi. Tören alanındaki iki kalabalık grubun arasında polis güvenlik önlemi aldı. Bir taraf "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diğer taraf "Recep Tayyip Erdoğan" diye slogan atarken çıkan gerginlik, polisin ve araya giren milletvekillerinin çabalarıyla sona erdi.

9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş törenleri İzmir Valiliği önünde tarihi binaya bayrak çekiş ve atlı süvari birliklerinin gösterisiyle başladı.

Bir grup "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratı yaptı ve tekbir getirdi, bir diğer grup ise "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" diye slogan attı. 

Gerginliğin artması üzerine iki grubun arasına çevik kuvvet girdi ve CHP'li milletvekilleri Mustafa Balbay ile Musa Çam'ın telkinleriyle ikinci grup dağıldı.

Bu gruptan bayrak taşıyan yaşlı bir kadın meydanda kaldı ve sadece "İzmir" diye slogan attı.

Meydanda bunlar olurken protokolde ise dünkü gerginlikten eser yoktu.

DEV TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜYÜŞ

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül törenleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Zafer Yürüyüşü’ düzenlendi. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları başta olmak üzere binlerce İzmirli, saat 09.00’da Basmane’de buluştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu poster, yüzlerce İzmirli tarafından ellerde taşındı. Bu iki büyük bayrak ve posterin yanı sıra yürüyüşe katılanlar ayrıca Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, çevre köylerden gelen çiftçilerin taktığı poşuyla yürüdü. Anafartalar Caddesi, İkiçeşmelik Caddesi, Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yüründü. Yol boyunca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları atıldı. Yer yer İzmir Marşı söylendi.

Son dakika: İzmirde hareketli saatler

Dün Selçuk'ta Başbakan Yıldırım'ın programını kürsüde konuşma yaptığı sırada protestolar sonrası terk eden Aziz Kocaoğlu da alana geldi.

Kocaoğlu alana girdikten sonra protokolde yerini alırken Başbakan Yıldırım ile el sıkıştılar.

Törenin ardından Başbakan Yıldırım, Buca Seyhan İZBAN İnkılap İstasyonu'nda Buca Gençlik Merkezi'nin açılışı ile Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma törenlerine katılmak üzere alandan ayrıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN'ın Selçuk hattının dünkü açılış töreni sırasında gergin anlar yaşanmıştı.

Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan Kocaoğlu'nun konuşması sırasında sloganlar yükselmiş, kendisine hakaret edildiğini belirten Kocaoğlu "Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız kırkı geçti. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Adam gibi durmaya çağırıyorum" diyerek kürseden ayrılmıştı.

Başbakan Yıldırım ise “Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun” demişti.  Banu Şen / Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))10 Eylül 2017 13:34

    Ne oldum deme... NE OLACAM DE.... 300 yıldır Tarruz edemeyen osmanlı, istanbul.izmir.bursa.ç.kale işgal edilip, ingiliz, yunan ,fransız, vb. absurk bayrakların dalgalandığı bu ülke. Mustafa kemal Atatürk ve saygın komutan ve askerleri sayesinde Dünyanın kayıtlarına geçen en büyük, en hızlı kuşatmayı yaparak 6 ayda geçilmes denen yunan mevzilerini (ingiliz askeri inceleme sonucu)... 15 saate geçmiş, son taaruzu süngü hücumu etmiştir... Yıl 2017 .siz neyi anlatıyor? kıyaslıyonuz ? Şakamısınız.

  • ...10 Eylül 2017 13:30

    Ülke kurucu başka...ülke de var olan ünvanı seçimle almak başkadır.... Bir tanesi dünyayı dize getirmek. diğeri seçimlerla,propagandalar, oy getircek işler yapmaktır. Kalıcı olan Özal gibi, Demiren gibi Tansu gibi ismin kalmasıdır. Hepsi ATatürk ün gölgesinde isimlerdir. Ne tartışılıyo anlamadım : ))

  • munci10 Eylül 2017 00:40

    boşuna yırtınmayın. kimsenin Türkiyenin kurucu değerleri ile bir sorunu yok. tek sorun seçim kazanamamanız. bi taraftan seçimi kazanınca akp lileri asıcaz, yargılayacaz deyip diğer taraftan adalet yok özgürlük yok narası atmak çocukların bile gülemeyeceği acizliklikten başka bir şey değil.

  • Milletimizin Başı Düşmanların Korkulu Rüyası09 Eylül 2017 22:38

    REEE CEP - TAY YİİİP - ER DO ĞAN REEE CEP - TAY YİİİP - ER DO ĞAN REEE CEP - TAY YİİİP - ER DO ĞAN

  • Böö -YÜK-sün reyizZzz09 Eylül 2017 21:07

    Amerika bu akapeli bakanlar hakkinda hirsizliktan rüşvetten tutuklama cikarmiş .sira kimde çok iyi biliyoruz.malum şahis korkudan bugün hemen sari reyiz trump i telefon ile aramiş..korku başa bela..

  • hadi görelim adaletinizi09 Eylül 2017 20:50

    Bizi aydınlığa chp götürecek::))))))))) adamlar hainlikte sınır tanımıyor hani adalet diyenler nerdesiniz? S.tanrıkulu na tepkiniz nerde chp chp adalet mi getirecek yoksa pkk yı yasallaştıracak mı

  • Emre Adıgüzel09 Eylül 2017 19:18

    Adana, Mersin ve Antalya 'da laiktir. Zavallı akp. 2019 da sonunuz gelecek. Mahkemelerde göreceğiz usulsuz yaptığınız işleri.

  • Başka söze gerek yok.09 Eylül 2017 16:53

    Sadece İzmir değil Türkiye Laiktir laik de kalacaktır.Ülkemizin Kurucu tek Lideri de ATATÜRK'dür.

  • ?09 Eylül 2017 16:22

    Eskiler yediğin hurmalar gün gelir bir yerini tırmalar demiş.....Yeme kısmı bitti sıra tırmalama kısmı geldiği için bazıları korkudan ne yapacağını bilemez halde ama nafile....

  • fatih,islambul09 Eylül 2017 16:02

    MİLLET OLMADAN DEVLET OLMAZ DEVLETİMİZİN LİDERİ ŞUANDA RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR ATA TÜRKTE KURUCU LİDERDİR BİRİNE SAYGI GÖSTERMEYEN DİĞERİNEDE GÖSTERMEZ

  • Uğur Kaan Karşılıklı09 Eylül 2017 16:02

    Artık nefret ettirdiler kendilerinden. Herşey elinizde, herşey sizin daha ne ortalığı karıştırıyorsunuz? Allah herşeyi elinizden alır inşallah.

  • Muhammet Cerit09 Eylül 2017 16:01

    Koskoca başbakan salonda kendi partisi lehine tezahürat yapanları susturmaya bile çalışmamış. Maşallah. Sonra da çıkıp belediye başkanına laf sokuyor. Aynısını tersten CHP yapsa anında soruşturma acarlar hatta salonda birsuru kişiyi gözaltına alırlardı. Çünkü polis devleti olduk, demokrasi yok oldu.

  • Ahmet bir 09 Eylül 2017 15:43

    Tek Lider ATATÜRK RTE kimmiş atamıZın yanında gülerim 15 temmuz Çanakkale imiş yuh

  • dsd09 Eylül 2017 15:18

    Cin ali yuhalanmamak için ototbüsle adam götürtmüş....Büyük ihtimal manisadan getirtmiştir...Olayın özü budur...

  • Yurdum09 Eylül 2017 14:00

    Bir müslüman olarak gerçekten şeriatın bütün kurallarıyla yaşayabilirim. Ama gerçek adil, ahlak üstüne olan şeriatı kim getirecek, kim adil uygulayacak ? Bu ikiyüzlü , dünya malına tapmış cemaatler, tarikatlar mı yoksa her gün yalan söyleyen siyasiler mi ?

  • Siz karar verin09 Eylül 2017 13:45

    Atatürk laikliğin, cumhuriyetin temsilidir, kendisidir ama acaba akp gerçekten islâmı temsil ediyor mu ? İslam ahlakına sahip mi ?