E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİzmir'de dev projeler sırada---

İzmir'de dev projeler sırada

İzmir'de dev projeler sırada
08 Mayıs 2014 - 05:43 borsagundem.com

Kentsel dönüşümle niteliksiz binalardan kurtulmak isteyen İzmir’de dev projeler sırada bekliyor. Bunlar arasında Avrupa’nın en yüksek gökdeleni de var

Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olan İzmir’de kentsel dönüşümle birlikte yeni bir dönem başlıyor. Büyük bir gelişme potansiyeline sahip olmasına rağmen şimdiye kadar bunu ortaya koyamayan İzmir, niteliksiz yapılardan kurtulup, yeşil ve akıllı dönüşüm yapmak istiyor.

Kent, denizle içli dışlı olmasına rağmen yıllar önceki göç dalgası nedeniyle niteliksiz ve Kaçak binaların yuvası haline geldi. Gayrimenkul alanında İstanbul’dan sonra en hareketli illerden biri olmasına rağmen, yatırımcıların pek ilgi göstermediği kentte, fiyatlar düşük seviyede seyrediyor. konutların hızlı prim yapmaması nedeniyle hareketli bir piyasa oluşamıyor.

Yavuz Karaman'ın Miliyet'teki haberine göre en pahalı ve lüks gayrimenkullerin metrekare fiyatının 6 bin liradan satıldığı kentte metrekaresi 4 bin liranın üzerindeki projelerin sayısı oldukça az. Kentin merkezi yerlerinde metrekare fiyatlarının uygun olması ise olası bir hareketlilikle birlikte yatırımcıların iyi prim elde etmesinin göstergesi kabul ediliyor.

OTOBAN ETKİSİ

İzmir’de yatırımların teşvik edilememesi, ruhsat alma süreçlerinin çok uzun sürmesi yatırımcıları kentten uzak tutuyor. Ancak, bulunduğu konum nedeniyle birçok avantaja sahip olan İzmir’in en büyük hamlesi, İstanbul’a bağlayacak otoban olarak gösteriliyor. Bu yeni yolla İstanbul-İzmir arası araçla 3.5 saate düşerken, yeni yapılan havalimanının da kentin gelişimini hızlandırması bekleniyor.
Çeşme ve Seferihisar gibi tatil beldelerini bünyesinde bulunduran İzmir’de kurvaziyer limanı gibi projeler diğer artılar olarak gösteriliyor.

DEV YATIRIMLAR SIRADA BEKLİYOR
 
İzmir’de özellikle İstanbul merkezli firmaların projeleri uzun süredir rafta bekliyor. Yıllar önce planlanmasına rağmen bir türlü ruhsatların verilmediği Bayraklı’daki yeni şehir bölgesinde yoğunlaşan yatırımlar gerçekleşirse kentin kaderi de değişecek. Rönesans, Tekfen, Özak GYO, Torunlar, Sur Yapı, İş GYO ve Soyak gibi firmalar İzmir’i markaja almış durumda. Yıllar önce İzmir’de projelere hız veren Soyak’ın ardından geçtiğimiz yıl yeni yatırımını hayata geçiren İş GYO dışında İstanbullu firmalar yeni projeler için hazırlık yapıyor.

AVRUPA'NIN EN UZUN KULESİNİ YAPMAK İÇİN HAZIRLIĞA BAŞLADI

İzmir’in en büyük gayrimenkul yatırımcısı olan Folkart Yapı, Avrupa’nın en yüksek kulesini yapmak için harekete geçti. Folkart Narlıdere projesinin ardından 210 metrelik İzmir’in en yüksek binaları olan Folkart Towers projesini inşa eden firma, yeni projesiyle İzmir’i cazibe merkezi yapmayı planlıyor.
Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, Şaraphane’deki arsada Avrupa’nın en yüksek binasının inşaatına başlayacaklarını açıkladı. 30 dönüm arsa üzerinde 240 bin metrekarelik inşaat planladıklarını ifade eden Sancak, “Bu projede ofis ve rezidanslar olacak. Kulenin altındaki baza da Çarşı yapacağız. İnşaata 2015 Mart ayına kadar başlamayı planlıyoruz” dedi.
Mesut Sancak, bu dev projenin yanı sıra bornova’da 900 dairelik projenin inşaatına 3 ay içinde başlayacaklarını belirterek, “İzmir’i Türkiye’de ve Avrupa’da konuşulan bir kent haline getireceğiz” diye konuştu. 

"İZMİR 3-4 YIL İÇİNDE PATLAYACAK"

İzmir’de gayrimenkul fiyatlarının çok uygun olduğunu belirten Mesut Sancak, şunları söyledi:
“İzmir yatırımcıyı çekemiyor. Otoban ve yeni kent projeleri başlayınca fiyatlar hızla yükselecek. Folkart Towers’ta metrekaresini
3 bin dolara satıyoruz. Bu fiyatlar 5 bin dolar olmalı. İstanbullu önemli gruplar da burada projeye başlayacak. Bu rekabet kente değer katacak ve fiyatlar yükselecek.”

"BAYRAKLI MANHATTAN GİBİ OLACAK" 

İzmir’de Alsancak, Turan ve Bayraklı bölgesinde kalan 600 hektarlık arazinin yeni şehir merkezi olarak belirlendiğini vurgulayan Mesut Sancak, bölgede büyük yatırımcıların olduğunu ve toplamda 3 milyon metrekarelik inşaat yapılacağını söyledi.
Bu alanın 3/1’inin konut, diğer bölümün ise ticari imarlı olduğunu dile getiren Sancak, şunları söyledi:

“Bölgede 3.5 emsal var. Yükseklik serbest. Şehrin tam ortasındaki bu yer Manhattan gibi olacak. Bölgede yatırımlar başladı. Biz de Folkart Towers projemizi burada hayata geçirdik. Kuleler çıkınca bölgenin gelecekte nasıl bir yer olacağının ilk izlenimini aldık. Bu bölge yatırımcıları çekecek ve İzmir cazibe kenti haline gelecek.”   

KARŞIYAKA'DA YENİ BAŞKANDAN KENTSEL YENİLEME ATAĞI

İstanbul ve Ankara’nın başlattığı kentsel dönüşüm hamlesini hayata geçirmek isteyen İzmirli belediyeler projelere ağırlık vermeye başladı. Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte icraatlarına hız vermek isteyen belediyelerin en aktiflerinden biri olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini söyledi.

Geçmişte mesire yeri olan Karşıyaka’nın zaman içinde yanlış planlanma nedeniyle çarpık geliştiğini ifade eden Akpınar, “Eski konutların olduğu yerler yarı açık cezaevi gibi. Buralara ambulans, itfaiye ve temizlik araçları giremiyor. Bu 50 yıllık bir sorun” dedi. Karşıyaka’da Alaybay ve Yalı bölgesinin zemininin de çok sağlıklı olmadığına dikkat çeken Akpınar, “Buradaki konutlar ekonomik ömrünü çoktan tamamlamış. Deprem anında kağıt gibi olabilirler. Bu nedenle bir an önce dönüşümü başlatacağız” diye konuştu.

"KENTİN ESTETİĞİNE DİKKAT EDECEĞİZ" 

Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’yı dönüştürürken kentin estetiğine dikkat edeceklerini belirterek, böyle güzel bir kentin imar planlarının doğru yapılması gerektiğinin altını çizdi. İzmir’deki birçok binanın ‘başımı sokacak bir evim olsun’ mantığıyla yapıldığını ifade eden Akpınar, “Karşıyaka’yı dönüştürürken yükseleceğiz. Ama kentin siluetine dikkat edeceğiz. Binaları yatay değil dikey planlayacağız. Bu sayede daha fazla yeşil ve sosyal alan kalacak. Dükkânları da işlevlerine göre ruhsatlandıracağız” dedi.

"KATILIMCI ANLAYIŞ SERGİLEYECEĞİZ"

Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’daki ilk dönüşüm projesinin Örnekköy’de hayat geçirileceğini söyledi. Bakanlar Kurulu kararı ile bölgenin riskli ilan edildiğini dile getiren Akpınar, “Bu bölgede Romen vatandaşlarımız da yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın kültürel yapılarını bozmadan dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Burada vatandaşlarla anlaşmaları yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi projeyi hayata geçirecek” dedi.
Hüseyin Mutlu Akpınar, 5 yıl içinde Alaybey, Bostanlı, Şemikler, Cumhuriyet ve Latife Hanım bölgelerini yenileyeceklerini belirterek, “Karşıyaka kentsel dönüşüm için çok uygun bir bölge. İzmir’in konsept ilçesi olabilir. Burada vatandaşların hayallerine göre bir dönüşüm yapacağız. Uzmanların görüşünü alarak, katılımcı anlayışla Karşıyaka’yı planlayacağız” diye konuştu.  

20 KATLI KULENİN İNŞAATI 2015'TE TAMAMLANACAK

İzka İnşaat tarafından Karşıyaka’nın merkezindeki son parsellerden birinde inşa edilen Karşıyaka Tower’da satışlar devam ediyor.
Karşıyaka Tower’ın Karşıyakalıların her türlü ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyleyen İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, projenin 2015 yılında tamamlanacağını ifade etti.
20 bin metrekare inşaat alanına sahip projede, 1 +1 ve 3 +1 daire seçenekleri bulunuyor. 20 katlı bir kuleden oluşan Karşyaka Tower’ın, rezidans bloğunun her katında 7 daire bulunuyor. Projede konut ve ofisler için otopark alanları mevcut.
Projenin teras katında yüzme havuzu ve fitness aletleri bulunacak. Cep sineması, çocuk Oyun alanları ve yeşil alanlarprojenin blokları içinde sıralanıyor.

2015’TE KAPILARINI AÇIYOR

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirmenin rezidans ve alışveriş merkezi konseptiyle hayata geçirdiği Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Zemin iyileştirme çalışmalarının bitirildiği Point Bornova tüm hızıyla yükselmeye devam ederken kapılarını 2015 son çeyreğinde misafirlerine açacak.
Proje ile ilgili açıklama yapan Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Kavuklar olarak her zaman projeleri müşteri beklentilerine göre geliştirdiklerini ifade etti.
Ön lansmandan bugüne kadar satışların % 60’ını gerçekleştirdiklerini söyleyen Kavuk, “Deniz, doğa ve şehir temalarının ön plana çıkacağı Point Bornova, açık hava keyfini yaşatan uluslararası kafe ve restoranlar ve Ege Bölgesi’nin tek çocuk eğlence merkeziyle İzmirlilerin vazgeçemeyeceği bir yaşam merkezi olacak” diye belirtti.

BORNOVA'DAKİ TESLİMLER HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Gözde Grubu ve Ontan İnşaat tarafından Bornova’da hayata geçirilen MyVia Bahçe projesiyle ilgili bilgiler veren Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, projede satışların hızla devam ettiğini söyledi.
3 etaptan oluşan projede, 1. etabın tamamlandığını  ve teslim edildiğini ifade eden Kalı,  2. etabın son aşamada olduğunu belirterek, 3. etabın ise haziranda tamamlanmasını beklediklerini belirtti.
Projenin lokasyonuyla ilgili bilgi veren Kalı, Çevre yoluna 60 saniye, Yaşar, Şifa, Ege Üniversitelerine, Bahçeşehir Koleji, Forum Bornova’ya yürüyüş mesafesinde olan MyVia Bahçe’nin otogara 3, havaalanına 15, Kuşadası’na 45 ve Çeşme’ye 50 dakika uzaklıkta konumlandığını dile getirdi.
Projede sosyal donatılara yer verdiklerini ifade eden Kalı, kapalı havuz, fitness, çocuk oyun alanları, organik tarım bahçeleri, kiralanabilir misafir odaları, kiralanabilir çalışma ve hobi odaları, sauna, yoga alanı, seyir terası gibi alanların olduğunu söyledi.
338 daire 4 bloktan oluşan projede, 1+0 - 1+1 ve 2+1 daire tipleri bulunuyor.
Dairelerin büyüklükleri 42 ile 110 m² arası değişiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)