E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir'de CHP'nin oy oranı ne?---

İzmir'de CHP'nin oy oranı ne?

İzmir'de CHP'nin oy oranı ne?
16 Şubat 2014 - 07:50 borsagundem.com

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'nin İzmir'deki oyunu açıkladı

CHP İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa yapılan otogarın açılış törenindeki konuşmasında, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın İzmir'e 7 bin 70 proje yaptıklarını söylediğini hatırlattı. "Biz sayıyoruz, 10 taneyi bulamıyoruz" diyen Kocaoğlu, devletin rakamlarına göre de İzmir'e söylendiği gibi 21 milyar liralık değil, 5 milyar 300 milyon liralık yatırımın yapıldığını ileri sürdü.

Kocaoğlu, belediye bütçesinin yüzde 37'sini yatırıma harcadıklarını belirterek, "Adam gibi ihale yapıp, 70-80 kuruşa yaptırıyoruz. Karşı taraf 3 liraya yaptırıyor. Biz 3 iş yaparken, karşı taraf bir iş yaptırıyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin aldığından daha düşük faizle borçlandım. Ayağı yere basmayan uçuk projelerle kent yönetilmez" diye konuştu.

Yerel seçimlerle ilgili anketlerin sonuçlarına değinen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"2009 seçimlerinde "CHP ile AKP arasında 6 puan fark var" dediler. Sonuç 26 puan. Şimdi (4 puan fark) var diyorlar. 4 puan fark yok, 2 kat fark var. İzmir'de CHP'nin oyu İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle yüzde 60'ı bulacak, AKP'nin oyu yüzde 30'dan aşağı inecek. Bir kente, 'gavur' imasında bulunarak, 'eli yüzü kir içinde, sümüklü diyerek, faşist' diyerek, o kent kazanılamaz. 'Hicap duyuyorum' diyen aday, burada kazanamaz. Bir kente 'irfanı eksik' diyen adam, bu kentin gönlünü kazanamaz. (İzmir, Binali Yıldırım'a muhtaçtır) diyen Başbakan, burada seçim kazanamaz. Burası İzmir, efelerin diyarı. Burası, köpeksiz köy değil. Siz önce bunu bilecek, önce bizi sayacaksınız. Sevmeniz çok zor da önce sayacaksınız. İzmir dendiği zaman ayağa kalkacaksınız."

Kocaoğlu, arsasını Gaziemir Belediyesinin verdiği, Salih İşgören'in de yaptırdığını belirttiği Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinin açılış törenine Binali Yıldırım'ın katıldığını anımsatarak, "Hükümet ne yaptı? Açılışı yaptı. Bu, siyasete sığmaz, bakanlığa sığmaz. Böyle memleket idare edilmez" görüşünü dile getirdi.

Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ise şu sözlerle eleştirdi:

"İzmir'in bir valisi var, adayla açılışlara gidiyor, geceleri de kendine göre tweet'le uğraşıyor. İzmir'in trafik sorunu var. Vali, bununla ilgilenmek zorunda. İktidar partisinin il başkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin valisidir. Tarafsız olmak, eşit davranmak zorunda. O zaman vali değildir, valiliği sorgulanır. Görevini yapacaksın. İl Özel İdaresinin malına el uzatmayacaksın. İzmirlinin malı, İzmir'de kalacak."

Eski Halk Bankası Genel Müdürü'nün 57 günde serbest bırakıldığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri'nin ise benzer bir davadah 22 ay cezaevinde yattığını ileri süren Kocaoğlu, "Bu ne biçim adalet? Biz, bunlara hesap sormak zorundayız. Öyle bir oyla gümbür gümbür gelmeliyiz ki bir daha İzmir'in adını anamasınlar. Hasan Tahsin, attığı ilk kurşunla nasıl kurtuluş mücadelesini başlattıysa, yine İzmir 30 Mart'ta AKP'den kurtulma mücadelesini başlatacaktır" diye konuştu.

Törende, ayrıca Yeni Hal Tesisleri 2. Etabı ve Saraçoğlu Toplu Konutları 4. Blok'un da temeli atıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • izmirli17 Şubat 2014 01:28

    Kac tane yolsuzluk dosyan var.caldigin cirptigin yetmiyormus gibi yuzde altmis oy alacaksin oylemi.

  • Barış16 Şubat 2014 22:06

    İzmirde kaldırımdan başka yapılan hiçbir şey yok...Onuda döşüyorlar daha haftasında başı,arkası her tarafı oynuyor.İzmirlinin parası gözgöre göre sokağa atılıyor...Bu adam %60 ı alsın,1975 ten beri yaşadığım bu kenti terkedeceğim...

  • ÖNCE SÖZ VERİN.16 Şubat 2014 21:48

    Sizler İZMİRİ alın bizlerede tüm sağ görüşlü arkadaşlarımlan beraber bu belediye seçimlerinde sadece CHP tisine oylarımızı atacağız vede attıracağız.ama 2015 genel seçimlerinde bir sağ görüşlü olarak tabiki MHP tisi olacaktır.ama genede yapacağınız sözleri millete duyurunki bu ülkenin milletide sizlere oylarını versin söz verin dürüst olun erdoğan gibi söz veripte arkasında durmamazlık etmeyin yoksa millet işte böyle 30 mart seçimlerinde akp ye yapacakları yaptıklarının devamıdır.bunu bu yüce millet yapar zaten İSTANBUL, İZMİR, ANKARA,BURALARI KEYBETTİMİ AKP BİTMİŞ DEMEKTİR.

  • aaa16 Şubat 2014 21:39

    b yıldırım alır

  • Hasan16 Şubat 2014 20:35

    TAVLA arkadaşının oğluyla tur atan ahbabını çavuşunu aday gösteren iş yapmayan biri daha Sarıgül'ün devreye girmese izmirin hepsini kaybedecekmiş

  • Hasan Tahsin16 Şubat 2014 19:44

    İzmirliler esareti değil özgürlüğü severler.

  • vd16 Şubat 2014 14:55

    Kac dönem Izmir'e belediye başkanlığı yaptin ızmir bir adım senin döneminde ileri gidemedi Aziz Kocaoğlu çıkmış ona buna laf atıyorsun Antep bile geldi seni geçiyor ekonomide var olan potansiyelini kullanamjyorsun. Altyapı desen alındığı gibi sen bu İzmire ne yaptin ki be adam ne de isteyebilesin

  • Demokrat16 Şubat 2014 14:30

    Milletin a..na koyanlara ve onlara ihale verenlere bu milleti vereceği bir ders vardır elbette.

  • tolga16 Şubat 2014 13:25

    izmir il özel idaresi personelinin akıbeti ne olacak hala belli değil.olan yine bize oluyor.

  • çakır16 Şubat 2014 12:26

    aziz kocaoğlunun işi gücü kaldırımları boz yeniden yap zihniyet bu izmir resmen mega köy yazıklar olsun 10 yıla yazıklar olsun oy moy yok bunlara

  • cakir16 Şubat 2014 11:52

    Aligadan cumaovasina uzanan metrodan izmirin fotgrafini cekin chp ye oy mu bana Su vermeyene oy vermem nacizane fikrim

  • mrt olk16 Şubat 2014 11:02

    Eski kaldirimi sokup yenisi yapiyorlar acayip kizginip bu zihniyete arsenikli su skandalini unutmadim. Nefret ediyorum bu chp zihniyetinden asla oy vermem

  • hamido16 Şubat 2014 10:50

    la izmir icin ne yaptiniz metro yolu bitmedi esnaf perisan...durumda bence isin erbaba binali yildirim bu isi yapar...

  • onur16 Şubat 2014 10:47

    tamam hükümet izmirliye hakaret etmiş olabilir ama bu oyunu gidip chp ye atmasını gerektirir mi. 7 yıldır izmire ne yaptın küçük başkan. gecekondu yığınından başka şehirde ne var. piriştina ölünce yolun açıldı geçtin koltuğa sen de ölmeden bırakmayacaksın anlaşıldı. Allah bildiği gibi yapsın sizi ne diyeyim daha.

  • dlbyz16 Şubat 2014 08:13

    tayyip adaleti olsa gerek