E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden Düştüİz Tarım hisselerinde neler oluyor?---

İz Tarım hisselerinde neler oluyor?

İz Tarım hisselerinde neler oluyor?
08 Temmuz 2014 - 11:17 borsagundem.com

İz Tarım hisseleri halka açıldıktan bu yana inişli çıkışlı grafiğe devam ediyor

İz Tarım hisseleri halka açıldıktan sonra spekülatif hareketlere sahne olmaya başladı. Özellikle son aylarda yaşanan sert fiyat hareketleri yatırımcılar cephesinde merakla izleniyor. Öyleki hisselerde çok kısa sürelerde yüzde 30'a varan düşüşler, yüzde 70'e varan yükselişler ardı ardına yaşanıyor. Şirketten herhangi bir özel durum açıklamasının yapılmadığı İz Tarım pay sırasında, son 2 günde ise yüzde 20'ye varan düşüş yaşanırken, taban fiyatta satışların yoğunluğu dikkat çekiyor. Halka açılmasının üzerinden 7 ay geçen hissede dünkü işlem hacmi, ortalamanın iki katına çıktı. Hisse fiyatı ise 4,56 TL'den 4 TL'ye düştü. Bugün ise hisse sırası 8 kademe aşağıdan başladı ve hisse yine taban oldu. Böylece yaşanan düşüş 2 günde 20'yi buldu.

Geçen sürede İz Tarım'dan yapılan en önemli açıklama ise satışa hazır bekletilen payların bir kısmının satıldığı açıklaması oldu. 03/07/2014 tarihli açıklamada özetle  ''satışa hazır bekletilen 747.250 TL nominal değerli paylardan 01.06.2014 - 30.06.2014 tarihleri arasında 100.000 TL nominal değerli pay satışı gerçekleştirilmiştir. Haziran ayında yapılan satış ile birlikte bugüne kadar toplam 500.000 TL nominal değerli payın satışı gerçekleştirilmiştir'' denildi. 
 
Yatırımcıların kafasında, Şirket tarafından hisse satışı yapılmasına rağmen yaşanan ani ve sert fiyat hareketleri ''manipülasyon'' şüphesini doğurdu.

İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.'nin halka açılmasından bu yana fiyat hareketlerini gösteren grafik şöyle:



İz Tarım KAP'a açıklama yaptı

Haberimizin ardından İz Hayvancılık Tarım tarafından saat 13:51 itibarıyla yapılan KAP açıklamasında ''Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Tebliği'ne göre, Ortaklığımız paylarında meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketini yaratabilecek kamuya açıklanmamış herhangi  bir özel durum bulunmamaktadır'' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)