E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİz Tarım Hayvancılık hisselerine tedbir getirildi---

İz Tarım Hayvancılık hisselerine tedbir getirildi

İz Tarım Hayvancılık hisselerine tedbir getirildi
24 Nisan 2019 - 18:50 borsagundem.com

BİST, İz Tarım Hayvancılık hisselerinde 15 gün süreyle açığa satış ve kredili işlemler yapılamayacağını açıkladı

Borsa İstanbul, aşırı volatil seyreden İz Hayvancılık Tarım (IZTAR) hisselerinde tedbir kararı aldı. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, IZTAR hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 25 Nisan 2019 günü seans açılışından itibaren, 9 Mayıs 2019 günü seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd24 Nisan 2019 23:26

    iz tarim tosuncuk mehmed benzer.

  • FAFA24 Nisan 2019 20:23

    Sizin tedbir kararınız,hisseyi ve elinde bulunduranı mahvediyor.Bir hisse biraz yükseldi mi hemen tepesine çöküyorsunuz ;hisse daha belini doğrultamıyor.ÜTOPYA'da ne anormallik vardı,otel sattı hisse yükseldi,tepesine bindiniz,yaptığınızı beğendiniz mi?Lütfen tedbir kararını gelişi güzel kullanmayın.

  • Kemal30 Nisan 2019 20:16

    Aselsan hissesi aldım düştü thy aldım düştü iztar aldım basimama gelene bak elimdeki dövizi bozdurup hisse alalım dedik. İşlemi durdurdular.birde küçük yatırımcıyı korumak için deniliyorsa lanet olsun sizi gibi borsayı yönetenlere.