E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİyimserlik korunmaya çalışılıyor---

İyimserlik korunmaya çalışılıyor

İyimserlik korunmaya çalışılıyor
27 Mayıs 2020 - 09:14 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar yakından inceleniyor

Türk lirası Amerikan doları karşısında 26 Mayıs işlemlerinde 6.70 seviyesinin aşağısını kısa süreliğine de olsa test ederken, 22 Mayıs kapanışına göre toplamda %1.26 değer kazanımı sergilemiş durumda. Aynı dönem içerisinde Brezilya reali %3.40 primlenirken, Meksika pezosu ise %2.41 yükseliş gösterdi. Hisse senedi ve tahvil piyasalarımızda Ramazan Bayramı tatili nedeniyle işlem geçmezken, iShares MSCI TR ETF’inde kapanış %2.97 yükselişe işaret etti. 13/3/30 vadeli USD cinsi TR eurobond fiyatı ise günü %0.30 prim ile tamamlarken, 5 yıllık ülke risk priminde son işlemler 530bp düzeyinden geçti.

EMEA bölgesi endekslerinde kapanışlar Yunanistan gösterge endeksi dışında değer kazanımları şeklinde gerçekleşti. Lufthansa’nın Alman hükümeti tarafından kurtarılmasının ardından Fransa’nın da otomotiv sektörüne sağlayacağını açıkladığı EUR8 milyar düzeyindeki paket pozitif yaklaşımda global risk iştahına katkı sağladı. Euro Stoxx 50 %0.94, DAX %1.00 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları ise %0.95 yükseliş ile günü tamamladı.

Amerika kıtası işlemlerinde gün boyu ciddi olumlu açılışa işaret eden vadeli endekslere paralel bir seyir gözlendi. Her ne kadar TSİ 22.30’dan kapanışa dek geçen sürede hızlı geri çekilmeler gözlense de Dow Jones endeksi günü +529 puan ile tamamlamayı başardı. S&P 500 endeksinde 3,000 puan seviyesini psikolojik öneminin yanında 50 haftalık hareketli ortalamanın da geçmesi nedeniyle yakından izlediğimizi belirtmek isteriz. Söz konusu bölge üzerindeki kapanışların 3,100 seviyesine dek teknik anlamda yükseliş potansiyeli taşıdığını hatırlatmak gerekiyor. ABD-Çin gerginliğinin ne boyuta ulaşacağı gelecek dönem açısından belirleyici olacak. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları ise Brezilya ve Şili’deki sınırlı kayıplara karşın, Kolombiya, Arjantin ve Peru’nun değerlenmesi ile günü sonlandırdı.

Asya seansında yeni gün fiyatlamaları Çin grubu dışında iyimserliğin korunmaya çalışıldığını gösteriyor. TSİ 08.00/ NKY 225 %0.89, Hang Seng %-0.39 ve KOSPI %0.17 ile takip ediliyor. CNH-CNY spreadi 157 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 7.1092 ile yuanda değer kazancına işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)