E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİyimser beklentiler hisse piyasalarını destekliyor---

İyimser beklentiler hisse piyasalarını destekliyor

İyimser beklentiler hisse piyasalarını destekliyor
13 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor

ABD'nin ilaç şirketleri ile aşı üretimi ve tedariki konusunda yaptığı anlaşmaları genişletmeye devam etmesi ve Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını tescillediklerini açıklaması, aşıya yönelik iyimser beklentileri ve küresel risk iştahını destekleyen temel gelişmeler oluyor. Ekonomik veri akışları, salgın kaynaklı gelişmeler ve aşı ile ilgili haber akışları risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
15:30 ABD - İthalat / İhracat Fiyat Endeksi Önem: Orta
15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Son günlerdeki haber akışlarının etkisiyle aşıya ilişkin güç kazanan iyimser beklentiler hisse piyasalarını desteklemeye devam ediyor. Yurt dışı piyasalarda dün alıcılı bir fiyatlama yaşandı.
BIST-100 Endeksi ise dün dalgalı bir seyir izleyerek günü %0,37'lik yükselişle 1.114,18 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,29 - 7,30 aralığında bulunan
Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,32'li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını beklerken, son dönemde artış kaydeden volatilite yakından izlenecektir.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul'da üç gündür devam eden güçlü yükselişin ardından dün dengelenme çabası dikkat çekti. Gün içinde en yüksek 1119'u gören BIST 100'de ilk kritik direncimiz 1205'ten 985'e kadar olan düşüşün düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1122 olmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerine olacak hareketler alımların hızlanmasını sağlayabilir. Buranın üzerinde 1160-1173 arası gündeme gelebilir. Kısa vade için takip ettiğimiz ilk önemli destek ise 1095'te bulunuyor. Gün içinde bu seviyenin altına olacak sarkmalar olumsuz bir tablo oluşturacaktır. Buranın altında ise 1070 kritik olacaktır. Önümüzdeki günlerde 1070'in altına sarkılması teknik baskıyı artırabileceği için buranın altında temkinli olmak gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)