E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİyi veri risk iştahını kapatıyor---

İyi veri risk iştahını kapatıyor

İyi veri risk iştahını kapatıyor
30 Eylül 2022 - 09:40 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

ABD’den gelen güçlü makro veriler, Fed yetkililerinden gelen şahin mesajlar dolar endeksinde ve tahvil getirilerinden volatiliteyi artırırken hisse senedi piyasalarında risk iştahını kapattı. Bunda yaklaşan 3.çeyrek bilançoları öncesinde kar tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmesi de etkili oldu.

ABD endeksleri %3’e yakınsayan düşüşle tamamlayarak 22 ayın dibine kadar geriledi. Hisse bazlı fiyat hareketliliklerine baktığımızda Meta’nın kurulduğundan beri ilk kez işçi çıkartabileceğini ve küçülebileceğini dile getirmesi teknoloji hisselerini aşağı çekti.

Avrupa %1’e yakın güne satıcılı başladı ve gün boyu devam eden seyirde seansın sonuna doğru ABD seansının açılışıyla beraber kayıplarını derinleştirdi. Günü %2,5’e yaklaşan kayıpla tamamladı.

Kayıplar otomotiv hisselerinde yoğunlaşırken aniden yükseliş kaydeden alüminyum fiyatları bunda etkili oldu. Doğal kaynak hisseleri ise kısmi pozitif ayrıştı.

Asya endeksleri güne %2 alıcılı başladı ancak dolar endeksinde görülen yükselişle beraber kazançların büyük bir kısmını silerek karışık bir seyirle işlemlerini tamamladı.An itibariyle ise %2’i aşan satıcılı seyirle işlem görüyor.

BİST100 endeksi güne pozitif başladı ancak satış baskısının ağırlık kazanmasıyla işlemlerini %2,20 kayıpla ve 3.146,89 puandan tamamladı.Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 170$ seviyesindeyiz.

Satış baskısının devam etmesi halinde 169 $ desteği tekrar test edilebilir. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 173$ ve 176$ seviyelerini takip edeceğiz.

Dışarıda, ABD dayanıklı mal siparişlerinin aylık bazda %0.5 daralması, çekirdek dayanıklı mal siparişlerinin ise %0.3’ten %0.2’ye gerilemesi bekleniyor. Ayrıca Cuma 9:00’da açıklanacak İngiltere GSYH büyümesinin 2Ç22’de %8.7’den %2.9’a yavaşlaması, aynı saatte açıklanacak Almanya perakende satışlar daralmasının %2.6’dan %5.1’e yükselmesi bekleniyor. İçeride ise
10:00’da açıklanacak dış ticaret istatistikleri ile ilgili Ticaret Bakanlığı’nın aybaşında açıkladığı öncü göstergeler dış ticaret açığının Ağustos’ta geçen sene aynı aydaki 4.3 milyar dolardan 11.3 milyar dolara yükseldiğini gösterdi. Öncü verilere göre Ağustos’ta ihracatın önceki seneye göre %13.2 artışla 31.3 milyar dolar, ithalatın ise %40.8 artışla 32.6 milyar dolar olması bekleniyor.

BİST100 endeksinde kısmi satıcılı bir açılış beklentisindeyiz.

Borsada 5 sektör yükseldi, 23 sektör ise düştü

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (30/09/2022)

 

Borsada hisse bazlı volatilite artabilir

 

Nurol GMYO ve TKYB sorusu

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Günün önemli şirket haberleri 30/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)