E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'nin 'Ayasofya ibadete açılsın' önerisine AK Parti'den ret---

İYİ Parti'nin 'Ayasofya ibadete açılsın' önerisine AK Parti'den ret

İYİ Parti'nin 'Ayasofya ibadete açılsın' önerisine AK Parti'den ret
09 Haziran 2020 - 19:52 borsagundem.com

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına dair önerisi, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla kabul edilmedi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmedi.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, öneriye 'şimdilik' ret verdiklerini söyledi. Muş, "Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

'Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik'

Muş, daha sonra bazı internet sitelerinde yer alan haberlere tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabında bir açıklama yayınlayan Muş, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vb09 Haziran 2020 22:56

    oğlum geziye katıldı diyen bayan mı diyor bunu :) neyse önergelere devam , sıkıştırdıklarını zannetsinler küçük akıllı kurnazlar.... son bir sabah önce ezan okunur sonra kılınır namazlar

  • Bika09 Haziran 2020 22:24

    Şam'da  Emevi Camii'nde namaz kılmaktan vazgeçenler,  ibreyi eski katedral olan Ayasofya'ya çevirmiş.

  • Vb09 Haziran 2020 22:58

    dedenin katedrali miydi ? imamson'un taraftarı bizanson ( katolik mabetlerine katedral denir , Ayasofya 1543'e kadar ortodoks kilisesiydi .... cahile ne anlatıyorsam )

  • Konyalı 09 Haziran 2020 21:48

    Akp yanlış yapmış sonra açarlarsa da inandırıcı olmaz

  • şakamısın09 Haziran 2020 23:09

    sanki bu halinle inanan varmı bunlara ???

  • Vb09 Haziran 2020 23:01

    olur kardeş olur  ... reis'in yolu izi belli ... seçimlerde yasin okuyup sonra eline kadeh alanlarınki  inandırıcı olmaz , ateist olup iftarda dua için eline açanlarınki inandııcı olmaz , seçim dönemi  hergün cuma  kılıp sonra safta görünmeyenlerinki inandırıcı olmaz , şehitlere değil de HDPKK'ya hayır yapıp dağıtanlarınki inandırıcı olmaz.....offf liste de bitmek bilmiyor say babam say....