E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Partili Çıray: Sağlık sistemimiz çökebilir---

İYİ Partili Çıray: Sağlık sistemimiz çökebilir

İYİ Partili Çıray: Sağlık sistemimiz çökebilir
04 Ağustos 2020 - 18:37 borsagundem.com

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın corona virüsüne ilişkin verileri objektif olarak kamuoyuna duyurmadığını söyleyerek, olağanüstü vaka artışı nedeniyle sağlık sisteminin çökebileceğini belirtti

Kurban Bayramı'nda çok sayıda vatandaşın tatile gitmesiyle birlikte ülkemizdeki korona virüs (Kovid-19) vakalarında artış meydana gelmişti.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Uzmanı ve aynı zamanda doktor olan Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uyarıda bulundu.

“YOĞUN BAKIMLAR BU VAKALARI KARŞILAYAMAZLAR”

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de ilk vakanın görülmeye başladığı tarihten itibaren yapılan bilimsel uyarıları dikkate almadığını ileri süren Çıray, vaka sayılarında ‘olağanüstü' bir artış olduğunu söyledi.

Bu artışın sonucu olarak da yoğun bakım hastalarında ve entübe hasta sayılarında da artışlar olduğunu ifade eden Çıray, şunları söyledi:

* Sağlık Bakanlığı bu sayıları objektif ve şeffaf olarak kamuoyuna duyurmak yerine gizleyerek, sansürleyerek vatandaşımızı tekrar rehavete itmekle kalmıyor, aynı zamanda bilim insanlarının gerçekçi bir değerlendirmeyle kendilerine yardımcı olmasının da önüne geçiyor.

* Buradan şimdi Sağlık Bakanı'nı samimi olarak uyarıyorum tekrar; bu kafayla giderlerse Eylül ve Ekim aylarında olağanüstü bir vaka sayısıyla karşılaşırız, yoğun bakımlar bu vakaları karşılayamazlar ve sağlık sisteminde çöküşle ne yazık ki hastalarımız karşı karşıya kalabilirler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan 05 Ağustos 2020 06:27

    Salgın artsın ortalık karışsın, hükümet aciz kalsın Tayyip yıkılsın biz iktidara gelelim! demeye getiren hainler,, bunlar.

  • BİR DOST05 Ağustos 2020 05:41

    Memlekette sistem olsa seni millet vekili yapmadıkları gibi bir daha kamu görevi de vermezler. Ne demek vaka sayıları objektif olarak duyurulmuyor. Eğer böyle bir şey diyebiliyorsan sağlam delillerin olmalı yoksa memleket aleyhine ajanlık yapmaktan millet vekilliğinden atılmalısın. Türkiye düşmanlarına bir pastır bu laf. Şimdi bu lafı isteyen ülke kendi lehine kullanacaktır. Devlet Bahçeli senin gibi Foxs tv milliyetçilerinin MHP'den ayrıldığı için dua etmeli. 

  • vatandaş04 Ağustos 2020 23:37

    ekonomi çökecek dediler,hergün ekonomi türküsü söylediler,bir türlü ekonomi çökmedi,şimdide sağlık çökecek demeye başladılar,adam hastaneleri boşunamı yaptı,bu kadar büyük hastaneleri ne yapacaksınız dediler,şimdide sağlık çökecek diyorlar,emin olun bunlar yunandan,israilden,pkk,dan deaş,tan, talibandan,ermenistan,dan esad,dan bile tehikeli bunların düşman olduğunu biliyoruz,ama bunların ne olduğunu bilmiyoruz,Allah yardım etsin reise ve Bahçeliye

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ04 Ağustos 2020 22:58

    benim 1000 tane oyum olsa teröristleri destekleyenler ile ittifak yapanlara hiç oy vermem.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ04 Ağustos 2020 22:50

    Türkiye deki milletvekillerinin tipik bir hali.diyelim ki bir tehlike var.senin önerin nedir .yok bunlarmı Türkiye yi yönetecekler bir yılda batırırlar.bu davranışlarının kanıtıdır.yarın bir gün RTE senin ağzının payını verir mikrofunuda eline verir alırsın cevabını.

  • $$$ EURO $$$04 Ağustos 2020 22:14

    batsında zil  takıp oynayın sizler iktidara gelin .yazıklar olsun.bunların işleri güçleri ülkede kaos, kriz, halkı korkutmak.demek ki  bu tür demeçler verilmesi için birileri dümeye basmışlar.bunlardan da zaten bunu bekler idik.sazı chp den iyi parti aldı.çünkü onların kafaları karışık.

  • pazarci04 Ağustos 2020 21:44

    temennimi/yoksa dilekmi?

  • Hakkı04 Ağustos 2020 22:05

    Çok haklısınız. Bu nasıl bir zihniyet...Resmen temenni. Niyetini çoook iyi biliyoruz.

  • Vatan04 Ağustos 2020 21:14

    Şaka gibisiniz ya biz beş aydır neyin mücadelesini veriyoruz çökmemesi için el ele verecez yeterki biz kurallara uyalım siz sağlık sektörünün çökmesinden mi bahsediyorsunuz vakaların fazla oluşundanmı bunun siyaseti olmaz vatandaşları uyarma yoluna gidin sağlık çalışanları yoruldu bayram yok tatil yok  ama vatandaş herşeyi unuttu tatilede çıktı bayramda kutladı bizim ekonomiyi canlı tutmak için tatil bile yapmamamız gerekiyor bunun siyasetini yapın herkes tatil sevdasında bizim bu gibi tatil günlerini çalışarak ileri atılım yapmalıyız 

  • Serkan04 Ağustos 2020 20:07

    Be gafil destek verdiğiniz belediye başkanınız hastaneye yol yapmadı...Büson paraları öfüyor..Siz şaka mısınız yoksa beyin mi yok...

  • Garan04 Ağustos 2020 21:29

    Garanti vermeyince yapmıyorlar ondan.

  • Serkan04 Ağustos 2020 20:05

    Bu kadar avntacı ve menfaatçi.bir partide nasıl toplanmış...

  • Uyan04 Ağustos 2020 19:48

    Birlik beraberlik olmaz zamanı iken ...Senin bu söylemin oldumu şimdi.... ....Sen bu zaman kadar bu ülkeye imkanların dahilinde ne yaptın....kedi köpek dalasını bırak

  • ekonomist/stratejist04 Ağustos 2020 19:46

    Çöken sağlık sistemi falan bilmem ama asıl çöken cumhur ittifakı. bahçeli bugün iyi partiye evine dön çağrısı yaptı. Hani bu iyi parti fetocuydu hani zilletti hani haindi... Demeki gemi şu alıyor batacaklar keman çalan şef emretmiş yaverine bizi kurtarsa kurtarsa Meral Hanım kurtarır demiş. Afedersin de sizleri bırak Meral Hanımı Allah bile kurtaramaz. Hesap vereceksin akp feto-pkk işbirliği için ve Atatürk ile Cumhuriyet'e el altından saldırıların için.

  • mantık05 Ağustos 2020 03:18

    Hadi oradan soytarı!

  • Totonomiste04 Ağustos 2020 20:34

    Allah'ı ağzınıza almadan önce iyice bi yıkayın pislik herif ne demek Allah bile kurtaramaz tövbe haşa örnek vereceksen Allah'ı karıştırma saygılı ol deyyuz

  • oktaydoğaner04 Ağustos 2020 19:23

    sağlık bakanının senden daha dürüst olduğuna eminim siyaset yapmadan hastalık başladığından beri nerdeyse herkese yalvararak ve elindengeleni yaparak müdahalede bulunuyor.

  • Mehmet bey04 Ağustos 2020 19:12

    Geç onları . Samimiyetle söylüyormuş. Desene tek derdim iktidar olmak yemişim sağlığını desene

  • temel uzman04 Ağustos 2020 19:08

    Bir güzel yorum yapın,be yenik muhalefet beceriksizliginizi görebilseniz böyle yorum yapmazsinız size oy verenleri kandirirsiniz ancak.???

  • Vb04 Ağustos 2020 18:56

    Suyu ısıtırsan kaynar, vaka sayımız artarsa yoğun bakım ünitesi yetmeyebilir....al sana siyaset

  • Ahmet bey04 Ağustos 2020 18:51

    Sen de kına yakarsın. CHP iktidara gelsin de memleket batsın yeterli CHP iktidara gelsin dimi. Kınalar benden

  • Cepçi insanlar04 Ağustos 2020 20:43

    Chp başa gelirse tanıdık bulur çocuğu işe sokmaya uğraşırsınız. Çoğunuzun durumu, ahlakı o. Tıpkı zamanında akp ye karşı olanların akp ye yanaşması gibi. Menfaat versinler ayna karşısında kendine bile yakarsın. Ekonomi iyi olsa bu halk akp nin her yanlışını onaylar da ekonomi kötüye gidince hesap sormaya başladı. Bütün partiler aynıdır, çoğunuz da aynısınız